El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nesines, la marca de roba artesanal creada per l’alcoiana Inés Mataix

Inés Mataix, creadora de Nesines

Les bruses es podem comprar a través de la pàgina web, per Instagram o personalment en els mercats als que estan assistint.

Inés Mataix, creadora de la marca, va estudiar disseny de moda en l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València. Al terminar se'n va anar a Londres a estudiar el postgrau “Getting your fashion label to market” (llançar la teua marca de moda al mercat) en la University of the Arts Central Saint Martins College of Art and Design i, des de llavors, ja tenia la intenció de crear la seua pròpia marca. A dia de hui treballa en la seua marca (Nesines) i, a més, treballa com a dissenyadora de moda en una marca infantil.

El disseny de moda és una disciplina que ha estat sempre vinculada a la vida d’Inés Mataix. Per una banda, la seua iaia paterna va fundar una marca infantil que, hui en dia, ven per pràcticament tot el món. Per l’altra banda, sa mare sempre ha sigut una apassionada de la moda. Per això i, sense voler, Inés ha viscut amb influències del món de la moda i del disseny des de ben xicoteta.

Després de cursar els seus estudis, l’alcoiana ha fet realitat un dels seus somnis, crear la seua propia marca: Nesines. En paraules d’Inés: “Nesines és una marca atemporal, desenfadada que respira frescor, aposta per teixits naturals estampats per mitjà de tècniques artesanals amb què desenvolupar les seues col·leccions”. 

El seu atractiu nom sorgix de les distintes formes que tenen la seua familia i amics de cridar a la dissenyadora: Nes, Nesi, Inesi, Nesita, Nesiñinez…i com resultat “Nesines”.

La marca es caracteritza per el seu procès de confecció completament artesanal. “El teixit de les nostres bruses és cotó 100% amb estampats block print (una tècnica artesanal que es realitza amb peces de fusta que estampen les teles en diverses passades per a aconseguir eixos estampats tan colorits i diferenciats). Del disseny m'encarregue jo i la confecció es fa íntegra a Espanya, en un taller d’Alcoi. Una vegada confeccionades, nosaltres mateixos ens encarreguem de l'embalatge, utilitzem paper reciclatge i ho cosim un a u. A més, aprofitem els retalls sobrants de la confecció de les bruses per a diferenciar cada paquet i saber quin model i estampat va en l'interior”, afirma la dissenyadora.

                            

                                               Prendes de la col·lecció d'estiu de Nesines

 

La marca de roba artesanal s’ha enfocat a gent d’entre 18-40 anys. Segons afirma Inés: “ens hem anat adaptant segons la demanda que hem anat observant des que vam llançar el primer model. Agradaven molt els estampats però veien el disseny molt juvenil i després de molts comentaris i consells de llançar un altre model per a edats que no volen ensenyar tant, vam llançar el tercer model de brusa, i des de llavors, el rang d'edat ha augmentat”.

L'equip de Nesines està format per la seua parella i per ella i, a pesar de travessar per aquesta situació sanitaria adversa, reconeixen estar agraïts i sorpresos per l’acollida que està tenint la marca.

Les bruses es poden comprar a través de la pàgina web, per mitjà de MD (missatge directe) en Instagram o personalment en els distints mercats i pop up als que estan assistint. Els enviaments es fan per tota Espanya i ara estan començant a enviar per Europa

“La intenció és continuar amb la marca i continuar dissenyant per a les pròximes temporades mantenint els canals de venda amb què treballem actualment” conclueix Inés.