El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Néstor Abad: "Em marque uns objectius molt clars, competir i fer la meua gimnàstica"

Néstor ja es prepara per al Campionat del món de Doha, que se celebrarà del 25 d'octubre al 3 de novembre. Serà la gran cita de la temporada.

Aramultimèdia ha parlat amb el gimnasta alcoià perquè ens parle del seu recent èxit a París i dels pròxims reptes al seu calendari.

Després del bronze aconseguit fa uns dies en el Campionat del món de París, el gimnasta Néstor Abad ja té entre cella i cella, el seu proper objectiu, el mundial de Doha. "Un èxit com el de París et dóna un plus de confiança per a encarar els pròxims reptes" reconeix el gimnasta, qui ja es troba intensificant els entrenaments de cara a la cita en Qatar.

La preparació d'un gimnasta es torna més exhaustiva a mesura que s'aproxima una competició. L'important en aquestes setmanes prèvies és "centrar-se en els detalls i polir tot l'exercici perquè quede perfecte"; tot això sense oblidar l'aspecte mental, ens diu Néstor, per a la qual cosa té l'ajuda del seu psicòleg Pablo.

Davant de la pregunta de si el bronze de París afig pressió a la seua preparació, l'alcoià es mostra taxatiu: "em marque uns objectius molt senzills, simplement competir i fer la meua gimnàstica; mai pense que vaig a fer podi, ni tan sols que accediré a la final".

En París, l'alcoià va competir en tres disciplines: el cavall amb arcs, paral·leles i barra fixa, sent l'última en la qual va aconseguir el bronze amb 14.100 punts, a 50 únicament de la plata. Per al pròxim campionat del món, la intenció del seleccionador espanyol és que Néstor competisca en l'exercici conjunt dels sis aparells, amb la possibilitat de fer-ho també en algun altre de forma individual.

L'únic que ens queda és desitjar-li a Néstor molta sort en els seus pròxims compromisos, i esperar que puga tornar a representar a Alcoi en uns Jocs Olímpics. Els pròxims, a Tòquio en 2020, ja estan a la volta de la cantonada.