El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Néstor Abad parteix a Tokio amb la intenció de tornar amb una medalla

Néstor Abad

Néstor Abad es sent molt més preparat que en els Jocs de Rio 2016 i creu que l'equip espanyol té oportunitats per a guanyar medalla

 

L'alcoià de 28 anys, viatjarà el dissabte per a competir en els prestigiosos Jocs Olímpics. El gimnasta destaca pels seus nombrosos triomfs en el món de la gimnàstica nacional e internacional i parteix a Tokio amb l'objectiu d’aconseguir una medalla olímpica.

Néstor Abad ja está preparat per a competir en els JJ. OO.  de Tokio , els segons Jocs de la seua vida professional. El gimnasta ja va participar en la cita olímpica en els Jocs de Río de Janeiro en 2016 a la modalitat individual. Enguany, participa amb l’equip espanyol i afirma que es sent molt més preparat que en l’edició passada. 

La situació sanitària ha trencat la rutina de competició del gimnasta. L’última competició que va disputar va ser la Copa América en Chicago, en març de 2020. Des de llavors, totes les competicions programades en els primers cinc mesos de l’any s’han tingut que suspendre. A pesar d’això, Néstor Abad es troba animat i optimista, així ho ha declarat al projecte FER (Foment esportistes amb reptes), un programa que apoya l’esforç del esportistes valencians.

En aquestes declaracions a FER, l’alcoià també ha apuntat la seua visió sobre les opcions de l’equip espanyol en la cita olímpica: “crec que l’equip espanyol ho pot fer bé en Tòquio. A pesar de que molts dels meus company són jovens, estic convençut de que farem un paper molt digne. No sé si fins al punt de convertir-nos en un dels huit participants en la final per equips, però ho farem bé”.

Els Jocs Olímpics de Tokio anaven a disputarse l’estiu del 2020, però la pandèmia de la Covid-19 va obligar a posposar-los a l’estiu del 2021. “Quan van decretar l’estat d’alarma en març de 2020 em vaig agobiar un poc sincerament. En un principi els Jocs anaven a realitzar-se eixe mateix estiu, o això van dir en un primer moment. No tenia com preparar-me i volia anar a competir”, afirma el gimnasta.

Enmig d’una pandèmia i amb un confinament per davant, Abad va haver de preparar-se des de casa adaptan com va poder els seus entrenaments sense unes instal·lacions adequades per a la seua disciplina. “Vaig poder fer entrenaments en casa, però no tenia res a vore amb la pràctica diaria de gimnàstica. Vaig mantenir la forma com vaig poder gràcies a la guia que em proporcionava el meu entrenador Benjamín Bango”, conclou l‘alcoià.

Un any després, Néstor assegura: “aplaçarlos m’ha donat més temps i m´ha ajudat a millorar”.

Néstor Abad en “Abanderados del esfuerzo”

El passat mes de gener es va estrenar el documental “Abanderados del esfuerzo” en Prime Video i Néstor Abad es un del set esportistes d'elit que compten com el seu somni olímpic es va veure paralitzat a causa de la pandemia mundial.

Quan van proposar-li formar part d’aquest llargmetratge, Abad ho va tindre molt clar: “em va pareixer una genial idea poder participar en el documental, a més crec que és un record molt bonico per al futur”.