El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Esquerra Republicana Alcoià Comtat,

Esquerra Republicana Alcoià Comtat

No a la benzinera

S'ha parlat molt –i se'n parlarà-- de la instal·lació d'una nova benzinera a la zona de la Palisana de Cocentaina. Amb tot, el grup comarcal d'Esquerra Republicana del Comtat i l'Alcoià ens hi volem sumar al rebuig general d'aquest projecte innecessari.

Lleis estatals: no es pot fer res? Considerem que cap negoci no hauria d'interferir en la qualitat de vida del veïnat. Les lleis estan per a servir la ciutadania i no al revés: els ciutadans no podem ser esclaus d'una legislació que actua en contra del nostre propi benestar i la nostra qualitat de vida. En aquest sentit, tant se val si una llei estatal avala que tot un barri puga perdre en benestar en favor d'uns pocs. No ens resignarem a viure pitjor i si alguna llei empara negocis que minven el nostre benestar, eixa llei no serveixen i s'ha de canviar.

Per això entenem que organitzar-se és la millor eina per a impedir la instal·lació als nostres barris de negocis que siguen molestos o perjudicials per a la ciutadania. No parlem només de benzineres en un món que avança cap a la sostenibilitat, també hi ha les cases d'apostes i altres negocis impopulars igualment emparats per la llei. Quin model econòmic i social volem per a la nostra gent? Quin planeta volem deixar als nostres fills? Uns pocs no poden fer negoci a costa del benestar de tot un barri i només reivindicant-ho junts arribarem lluny. Endavant!