El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

El Consorci Provincial de Bombers ha informat que l'incendi declarat a la Vall de Gallinera ja ha sigut estabilitzat cap a les 10 h d'aquest calorós 10 d'agost. Encara es desconeix l'abast de la superfície cremada però l'última referència és de 160 hectàrees cremades.

Més informació

Estabilitzat l'incendi a la Vall de Gallinera. Encara es desconeixen les causes

No hi ha acord. La policia local d'Alcoi reprén les mobilitzacions i torna a demanar el cessament dels regidors de seguretat i personal

Una de les protestes de la policia local al plenari municipal
Està previst que en els pròxims dies es convoque una nova Mesa de Negociació per vore si s'avança en les converses

Des de l'Ajuntament es va fer una proposta que incloïa un increment de vora 140.000 euros en diferents complements, material, i millora d'instal·lacions. Però els sindicats policials lamenten que no s'incloguen les millores salarials que reclamen, així que no hi ha acord.

El desacord entre el consistori alcoià i la policia local continua enquistat. La policia local, reunida en assemblea, no ha acceptat la proposta del regidor de personal, Alberto Belda, en la que s'inclou un increment de personal, així com inversions per al manteniment de les instal·lacions i més material de seguretat.

Des dels quatre sindicats policials, SPPBL, STAS, CSIF i SIPOL, expliquen que la quantitat oferida per Belda de 140.000 euros "és la suma després d'un mínim increment a la partida pressupostària del 2017, i la destinació d'eixe increment és en un 70 per cent a manteniment d'instal·lacions i material". Però ells reclamen millores salarials, que no es contemplen en la proposta més enllà de modificacions en els complements específics. Per tot açò, després de l'assemblea, només començar març, han sol·licitat la convocatòria urgent de la Mesa de Negociació per a continuar el debat.

I en aquest punt és on s'ha tornat a endurir els contactes. Des del consistori asseguren que la convocatòria de la Mesa de Negociació està en marxa i es convocarà en els pròxims dies. Però des de la policia diuen que no s'ha rebut cap contestació per part del govern municipal a aquesta convocatòria i que ha passat el termini reglat en el conveni de funcionaris per a convocar la reunió. Així les coses, des dels sindicats policials anuncien que reprenen les protestes que engegaren el mes de novembre, amb pancartes i concentracions als plenaris municipals. També demanen el cessament dels regidors de seguretat i personal, Raül Llopis i Alberto Belda; així com el nomenament "d'un interlocutor vàlid que puga posar fi al conflicte col·lectiu en què es troba la Policia Local d'Alcoi".