El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Tampoc hi haurà Moros i Cristians a Ontinyent aquest any

Dilluns de festes a la Plaça de l'ajuntament - Foto: facebook Moros i Cristians Ontinyent

Des de Festers s'espera la resposta dels components de totes les comparses a la decisió de la Junta.

Una decisió que haurà de ratificar els festers de les 24 comparses. Festers mantindrà l'ordre de les comparses, dels càrrecs i dels primers tro que hi havia el passat any fins al 2022.

Després de la reunió que el president de la entitat morocristiana, Vicent Plà, va tindre amb la Conselleria de Sanitat la passada setmana, la Junta de Govern es va reunir el divendres dia 14 per a prendre una decisió sobre el futur de la festa dels Moros i Cristians a Ontinyent.

Les festes de l'any 2021 a la capital de la Vall d'Albaida finalment queden suspeses després de que la votació dels representants de les 24 comparses a la Junta resultara unànime.

Encara que Sanitat ha autoritzat la realització de festes locals a partir de setembre, a Ontinyent no es celebraran les festes de Moros i Cristians com a tal. Sí es plantejen algunes alternatives com la realització d'algun acte com l'homenatge als festers difunts o algun concert de música festera, de forma reduïda. Però sempre que es puga garantir el compliment de les normes de seguretat.

Per altra banda, la baixà del Crist encara està en l'aire, mentre que els sopars de comparsa no podran organitzar-se en locals sense llicencia hostelera.

Des de Festers demanen a totes les comparses que fajen arribar als seus membres un comunicat via whatsapp per a preguntar si accepten o no la proposta decidida en Junta. Volen escoltar l'opinió de les comparses i esperen rebre la resposta de tots els components abans de les 20:00 hores del dijous 20 de maig per poder prendre la decisió definitiva de suspendre les festes aquest 2021.