El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Lirios Silvestre, Periodista d'ARAMULTIMÈDIA

Lirios Silvestre

No li compliquem la vida als rastrejadors

Com diuen molts memes, "no eixim de la pandèmia, eixim amb la pandèmia". Estem fent bé la desescalada, però cal incloure també el respecte al treball dels sanitaris a l'hora de prendre decisions sobre les visites, eixides i compres que volem fer.

Hem d'estar animats, perquè anem en bon camí. El primer objectiu per a superar aquesta crisi del coronavirus està complit: no col·lapsar els hospitals. Sé que la situació és desigual a tota Espanya, però en les nostres comarques sabem que l'Hospital està lliure de casos greus, i controla els pocs positius que encara arriben. No tindrem mai prou aplaudiments per a metges, infermeres, TCAEs, zeladors i resta de personal que s'ha deixat la pell perquè hui puga dir que l'Hospital està bé. I continuen al peu del canyó, per la possibilitat que se'ns vaja el cap amb la desescalada. La paraula 'gràcies' es queda curta.

I mentre a l'Hospital mantenen la posició de preparats, part de la pressió passa a altre grup de sanitaris, els que estan als Centres de Salut, que s'encarreguen ara de controlar i fer seguiment, no sols dels casos positius, sinó també dels seus contactes, per tal de controlar qualsevol potencial rebrot. Tot perquè puguem continuar amb aquesta desescalada i recuperar un poc de vida al carrer. O siga, ho fan per nosaltres.

Ens han obert un poc les portes perquè el confinament també amenaçava en afectar-nos greument, tant socialment com econòmicament. I ens deixen reunir-nos en xicotets grups, anar a comprar al comerç local, fer-se una cervesa al barri o visitar a la família i amics. En definitiva, ens deixen recuperar un poc de vida, i tots ho agraïm. Però en responsabilitat, en xicotets grups, evitant aglomeracions, i fent coses que encara que ningú ho diga, són òbvies: no eixir ni quedar si ens trobem malament, no entrar en un lloc on ja hi ha massa gent, no seure en una terrassa amb l'aforament cobert, no forçar abraçaments, o no passejar sense mascareta en llocs on et creues amb altres vianants a menys de dos metres. Mesures que no volen restringir la nostra llibertat, sinó que estan, i perdoneu l'expressió, per a no fotre-li la vida als rastrejadors. En el cas de, per mala sort, contagiar-te, que li pugues dir que has estat amb 30 persones els últims dies, i no en 300. És a dir, números baixets i controlables, perquè no hàgem de fer marxa enrere.

És probable que, com tots esperem, passem a la fase 2 aquest 1 de juny, i ens permetran ser més gent reunida, anar un poc més lluny, o comprar en tendes més grans. Perfecte, som responsables i podem fer-ho en cap, però a més, pensant en no fer-li més complicada la vida als rastrejadors
 

En el cas de, per mala sort, et contagies, és millor que al rastrejador li digues que has estat amb 30 persones els últims dies, i no en 300. És a dir, números baixets i controlables, perquè no hàgem de fer marxa enrere.