El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Lirios Silvestre, Periodista d'ARAMULTIMÈDIA

Lirios Silvestre

No m'ho puc creure

I de nou anem a eleccions. Ja he perdut el compte de quantes paperetes he clavat en urnes, de quantes vegades he donat la meua opinió, i no ha servit per a massa. Tampoc sé per què em sorprenc, perquè tot el que ha passat els últims mesos ho feia preveure. Igual esperava un gir a última hora amb una mostra de qualitat política. Però no. 

I el meu dubte és: què pensen que eixirà diferent? Ja t'ho dic jo, un important increment de l'abstenció. Perquè la gent està farta i cansada d'un tema que intenta que li toque de prop, però que cada dia és més llunyà, un altre món, una sèrie que veiem cansats a les nits. I ni tan sols és una sèrie interessant, no té girs d'última hora que salven l'argument, i perd audiència. Per a mostra un botó: ja han passat unes hores des que s'han anunciat noves eleccions, i encara no m'ha arribat cap 'meme'. Una mostra clara de desafecció. 

A mi em preocupa l'abstenció, i sembla que no afecta la política. La gent s'enrecorda d'eixos sis mesos que vam estar sense govern i no va passar res; el país no va esclatar. I ara molts dels que durant un moment van creure en la política, tornaran a ser uns descreguts. I el més greu de tot és que el sistema continuarà rodant, perquè no li preocupa l'abstenció. 

Jo no sóc una descreguda i aniré a votar. Però em costarà molt més defendre la necessitat d'eixe vot. Perquè no em puc creure que ens tornen a preguntar què pensem de nou. Si ja ho saben.