El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

No reduïm incidència: 5 noves morts i 180 nous casos a les comarques

Segons les xifres oficials actualitzades per la Conselleria de Sanitat aquest 27 de novembre, el departament de Salut d'Alcoi compta amb un total de 2.619 casos positius, 557 detectats en l'última quinzena. Hem perdut un total de 147 persones.

Novembre ha sigut un mes dolent, i hem sumat morts amb coronavirus pràcticament a cada actualització, cinc en l'última feta aquest 27 de novembre. Les últimes corresponen 2 a Cocentaina, i les altres tres a Alcoi, Banyeres de Mariola i Onil. I sumem 180 nous casos, xifra elevada que no ens permet reduir la incidència acumulada, encara per damunt dels 400 casos per cada 100.000 habitants.

Nova actualització amb elevades xifres. Sumem 5 noves morts, i ja en són 22 en tot novembre. En tot l'any 2020, s'han confirmat 147 morts amb coronavirus, i vora un centenar van ser de l'època més dura del confinament, centrades sobretot a la residència d'Oliver. Però després d'un estiu relativament tranquil patim ara les conseqüències del virus, amb 30 morts en tan sols dos mesos. No s'ha facilitat dades generals sobre l'estat previ o l'edat de les víctimes.

Pel que fa als nous casos positius, mantenim la tendència d'increment, 180 casos aquesta nova setmana segons la nova actualització. Són més que els confirmats en les dos anteriors actualitzacions, així que no reduïm la incidència acumulada en 14 dies, amb 557 casos detectats en les comarques i més de 400 casos per cada 100.000 habitants.

El creixement de casos en novembre és evident:

La majoria de municipis de les comarques també manté alta aquesta incidència, per damunt del que es considera Risc Alt. Preocupa la situació a Banyeres on sumen 32 nous casos aquesta setmana, i tenen més d'un centenar detectats en l'última quinzena. En proporció a la població, se situa en quasi 1.500 casos per cada 100.000 habitants.

Alcoi suma 85 nous casos, una xifra important. A més, cal cridar l'atenció perquè en els últims dies, des de dilluns 23 de novembre a dijous 26, Sanitat ha confirmat un total de 10 brots a la capital de l'Alcoià. La majoria d'ells, 7, són d'origen social, amb 4 o 5 casos cadascun. També tenim 2 brots d'origen educatiu, amb 3 i 5 casos cadascun, i un brot d'origen laboral amb 4 casos.

Ibi suma 23 casos, Cocentaina 19, Onil 12, Muro i Castalla 3, Benilloba 2, i entra en la llista Balones amb el seu primer cas positiu.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, diu que "tan sols la responsabilitat individual pot obrir la porta a un Nadal més entranyable". La Generalitat es planteja mantindre la limitació de 6 persones, i ampliar-la a 10 tan sols en l'àmbit familiar i en dates destacades com els dies 24,25 i 31 de desembre, i l'1, 5 i 6 de gener.