El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

No t'equivoques! Les paperetes rosa són per a les eleccions autonòmiques

Diferents tonalitats de rosa que podrien presentar les paperetes.

L'altra novetat per a les eleccions autonòmiques serà la imatge oficial del procés, que ha estat dissenyada per Pepe Gimeno.

Donada la concurrència al País Valencià d'eleccions autonòmiques i generals s'ha decidit que les paperetes i sobres en la votació per a les Corts siguen de color rosa. El color serà, concretament, rosa pantone 196 U o tonalitats similars.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat l'ordre per la qual es determina el color de les paperetes i sobres de votació de les eleccions a les Corts 2019. Concretament és mitjançant el decret 168/2010 del Consell, que determina les condicions dels locals i les característiques de les urnes, les paperetes, els sobres i la resta de documentació electoral a utilitzar en les eleccions a les Corts.

Aquest decret estableix que les paperetes electorals en els comicis es confeccionaran en paper blanc i impreses per una sola cara, però especifica que, en cas de concurrència amb un altre procés electoral del qual es derive una coincidència en el color de les paperetes, podrà usar-se un altre color.

Nova imatge per a les eleccions autonòmiques

L'altra novetat per a les eleccions autonòmiques serà la imatge oficial del procés, que ha estat dissenyada per Pepe Gimeno, un dels dissenyadors gràfics amb una de les trajectòries més sòlides del sector. Des de l'estudi de Gimeno Grafic s'encarregaran tant de la marca institucional del 28 d'abril com de totes les seues aplicacions. Aquesta marca regirà totes les comunicacions dels comicis autonòmics de la Comunitat i estarà present en tots els suports físics i digitals.