El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

#nohotires, la campanya de l'Ajuntament per a conscienciar sobre un ús responsable del vàter

El regidor Jordi Martínez presenta la campanya amb responsables d'Aqualia i amb el tècnic municipal Miguel Signes (esquerra).

S'inserirà el missatge de #nohotires en les factures de l'aigua que envia Aqualia, en diferents mitjans de comunicació local, mupis d'explotació municipal i bàners publicitaris a la pàgina web de l'Ajuntament, així com en imants a repartits entre la ciutadania.

També s'ha previst convocar un concurs artístic amb què decorar diferents tapes de clavegueram de la ciutat.

Amb l'objectiu que els veïns i veïnes d'Alcoi no facen servir la tassa del vàter com una paperera, l'Ajuntament d'Alcoi ha llançat una campanya informativa per a conscienciar a la ciutadania de les conseqüències d'aquesta mena de pràctiques.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alcoi, Jordi Martínez, recorda que un dels majors problemes a què s'enfronta l'empresa que gestiona la neteja del clavegueram a la ciutat, Aqualia, és aquell derivat de l'acumulació de tovalloletes humides a les canonades. Segons els responsables d'Aqualia, tirar aquests productes pel vàter "acumula fibres i teixits a les canonades que provoca embussos i pot generar desbordaments d'aigües fecals als carrers i avaries a les depuradores". Segons les estimacions fetes per l'empresa, el problema genera un cost als europeus d'entre 500 i 1.000 milions d'euros a l'any.

La campanya també vol prevenir del llançament d'oli pel vàter, ja que un litre d'aquesta substància abocat per l'aigüera pot arribar a contaminar fins a 1.000 litres d'aigua; i també del llançament de fàrmacs o cosmètics, que poden causar conseqüències molt negatives en el medi ambient.

Per tal de difondre tota aquesta informació entre la ciutadania s'inserirà el missatge de #nohotires en les factures de l'aigua que envia Aqualia, en diferents mitjans de comunicació local, mupis d'explotació municipal, bàners publicitaris a la pàgina web de l'Ajuntament, així com en imants a repartits entre la ciutadania. A més, l'empresa gestora del servei també té pensat impartir xerrades entre diferents col·legis de la ciutat, difondre vídeos informatius per xarxes socials, i convocar un concurs artístic, el qual permetrà decorar diferents tapes de clavegueram a la ciutat.