El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nonwovens Iberica de Muro, la primera empresa espanyola en fabricar el filtre més efectiu contra la COVID

Aquesta màquina té una capacitat de fabricació de 1.500 milions de màscares anuals.

L'empresa situada a Muros’ha convertit en la primera empresa espanyola en fabricar la matèria primera necessària per al disseny de productes sanitaris com mascaretes i EPIs. Gràcies a aquest fet d’ara serà possible crear mascaretes 100% espanyoles.

Nonwovens Iberica, és una empresa de Muro que fa anys que treballant el nomenat “no teixit” per a fer tota classe de productes, com per exemple baietes de neteja. Però ara ha instal·lat en les seues naus una línia de meltblown, aquesta enorme màquina transforma el polipropilé sòlid en un teixit sense fil (no teixit) que és l’encarregat de fer de filtre en les mascaretes que duem diàriament

Com ens explica Juan Enrique Miralles, gerent de Nonwovens al vídeo a l’inici de la pandèmia van veure que la indústria es va dirigir més a la confecció i fabricació de mascaretes, però que la matèria primera de filtració havia d'importar-se de l'estranger. Per això Nonwovens va prendre la decisió d’invertir en aquest tipus de no teixit, afavorint que ara es puguen dissenyar mascaretes fetes totalment a Espanya donant-nos més independència del mercat internacional amb un producte de primera necessitat en aquests moments.

En què consisteix el meltblown? Les seues nanofibres són tan menudes que estructuralment creen un filtre perquè els virus i els bacteris no puguen travessar-lo, la seua eficàcia de filtració de partícules és del 99% per partícules inferiors a 0,3 micres. A més, aquesta maquinària genera en el teixit una carrega electroestàtica que en el cas que alguna partícula aconseguisca passar el filtre de la mascareta, es quede pegat al filtre i no passe a les vies respiratòries.