El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou capítol en el conflicte Govern-Guanyar Alcoi pel benestar dels animals en festes

La demanda de Guanyar Alcoi per a redactar un protocol que assegure el benestar dels animals en festes se suma a la llista de desavinences entre la plataforma ciutadana i el Govern. Després que la proposta fóra rebutjada en l'últim ple, Guanyar Alcoi ha tornat a preguntar a la comissió de Serveis Sociosanitaris sobre la situació dels animals a les festes. En el Govern es mostren "sorpresos" per aaquesta insistència, i consideren que és un tema "que no està entre les preocupacions socials actuals".

Des de Guanyar Alcoi han preguntat a la comissió de Serveis Sociosanitaris sobre les condicions baix les que participa cada animal en les festes municipals. Voldrien corroborar així les paraules de la regidora Aroa Mira, qui en el ple de març va assegurar que les perceptives autoritzacions que es demanen avui dia ja garanteixen el benestar animal. La plataforma ciutadana també s'ha posat en contacte amb persones especialitzades en matèria de benestar animal per a rebre assessorament.

Per al Govern tot açò respon a un intent per "crear una polèmica poques setmanes abans de les eleccions en un tema que no està entre les preocupacions socials actuals". Recorden que l'Associació de Sant Jordi ha treballat un document en aquest sentit, el qual no es podria fer públic encara, ja que ha de ser presentat abans a les filaes. El govern respondrà a les preguntes de Guanyar en Comissió Informativa, encara que asseguren no pensen "entrar al joc".