El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou contracte de la brossa a Cocentaina amb arreplegada porta a porta en el nucli antic

Plenari municipal on s'ha aprovat la contracta.

Dos empreses es reparteixen l'arreplegada de brossa i la neteja viària a Cocentaina per 1,7 milions d'euros a l'any.

L'empresa valenciana FOBESA s'encarregarà de l'arreplegada de residus urbans i la gestió de l'ecoparc per 1 milió d'euros a l'any. I per altra banda FCC s'encarregarà de la neteja viària per 669.000 euros anuals.

El plenari de l'Ajuntament de Cocentaina ha aprovat definitivament la contracta de residus urbans i neteja viària, amb 16 vots a favor i l'únic vot en contra d'Unides Podem-Esquerra Unida. El contracte, que suposarà 1,7 milions d'euros cada any, s'ha separat en dos lots diferents.

Per una banda està l'arreplegada de residus i la gestió l'ecoparc, que queda en mans de l'empresa valenciana FOBESA. Una de les novetats més importants és que incorporarà l'arreplegada de brossa porta a porta en el nucli antic. Des de FOBESA expliquen que per a fer-ho es disposarà d'un "qualificat equip humà, un camió satèl·lit i un camió compartimentat". També es repartiran entre els veïns contenidors d'ús individual d'entre 10 i 20 litres "amb un codi d'identificació que permeta fer seguiment d'aquest servei". I es preveuen més canvis com la incorporació del contenidor de matèria orgànica. Aquest contracte suposa 1.074.000 euros anuals.

El segon lot fa referència a la neteja viària i és per a FCC, per 669.075 euros anuals, amb una aposta pels vehicles elèctrics de neteja.

Des del consistori es mostren molt satisfets amb la nova contracta i expliquen que ara les empreses tenen cinc mesos per implantar totes les novetats. Al llarg d'aquest temps s'informarà els veïns dels canvis, i es comptarà amb tres educadors mediambientals que treballaran en la sensibilització ciutadania.

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, diu que "tots els partits hem buscat que Cocentaina siga més sostenible, que es separe la brossa que tirem, que els carrers estiguen més nets i que tinguem un sistema de control de les empreses que ens facilite sancionar-les econòmicament si no compleixen amb l’acordat".