El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou desacord entre Guanyar Alcoi i el PSOE sobre la Festa en la gestió de les cadires

Primer dia de venda de cadires per a la trilogia de 2015 / R. Lledó
Guanyar vol reduir la subvenció de 124.000 euros dels Moros i Cristians un 10% i el PSOE vol mantenir-la

Guanyar Alcoi i PSOE no es posen d'acord amb la forma de gestionar les cadires per veure les Entrades de Moros i Cristians a Alcoi. Naiara Davó, regidora de Guanyar, creu que el servei i la gestió de les cadires ha de passar a mans de l'Ajuntament i, a més, demana que les partides dedicades a les festes alcoianes (Moros i Cristians, Cavalcada, Romeria, etc) es reduïsquen un 10%. A l'Associació de Sant Jordi (ASJ), concretament, l'Ajuntament dóna 124.000 euros i des del PSOE es neguen a reduir la subvenció. Respecte a la gestió de les cadires, argumenten que ha de seguir sent cosa de l'Associació perquè "si l'ASJ no donara suport a l'Ajuntament i foren els funcionaris de l'Ajuntament els que ho organitzaren, farien falta molts més diners de 124.000 euros". A tot açò, des de l'ASJ "no saben res".

Una de les esmenes de Guanyar anava encaminada a les partides de les festes d'Alcoi, com els Moros i Cristians, la Romeria, la Cavalcada... Concretament en reduir-les un 10%, o el que és el mateix, reduir-la 50.000 euros. Cal destacar que aquesta rebaixa que demana Guanyar en les partides, són per a totes les festes, no només per als Moros i Cristians.

Respecte al tema de les cadires de festes, l'Ajuntament ho té delegat en l'ASJ. Aquest servei consta al voltant dels 50.000 euros, pel lloguer de les cadires, personal contractat durant la Trilogia, etc. Els ingressos que té l'Associació és al voltant de 120.000 euros, per tant el benefici net és d'uns 70.000 euros per gestionar les cadires de festes, segons els calculs de Guanyar.

El que proposa la coalició d'esquerres, que no ha sigut acceptat pel govern municipal, és que el servei el recupere l'Ajuntament i que aquests 70.000 euros repercutiren en els ingressos del consistori, i que aquest ho destinara a altres activitats socials o de qualsevol tipus. Naiara Davó creu que "el PSOE no vol modificar la gestió de les cadires perquè "tocar" les festes i les tradicions no és fàcil. Porta molts anys fent-se i és complicat explicar-ho a la gent".

El principal òrgan organitzador de la Festa, l'Associació de Sant Jordi, es manté al marge i "no saben res del tema", segons fonts consultades a la mateixa ASJ.

La postura del PSOE
La subvenció que rep l'Associació de Sant Jordi per part de l'Ajuntament són 124.000 euros. El PSOE afirma que "enguany no és el moment de llevar-li la gestió de les cadires a l'ASJ, perquè és el primer any d'aquesta legislatura i han estimat que ha de continuar tot igual". Des del govern municipal sostenen que "no és una bona forma la de municipalitzar la gestió de cadires, ni tampoc llevar el 10% de la subvenció".

En cas d'assumir l'Ajuntament tota la gestió de les festes, serien molt més de 124.000 euros el cost. A més el PSOE argumenta que "no té capacitat actualment per a organitzar totes les festes, i tampoc s'ha calculat que costarien les festes sense la tasca de l'ASJ".

Segueix-me a Twitter: @Rubenet26