El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou descens de la incidència de coronavirus a l'Alcoià i Comtat, fins als 81 casos per cada 100.000 habitants.

Sembla que enfilem camí. La serra de Mariola, imatge d'arxiu

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 17 de setembre, el departament de Salut d'Alcoi compra amb un total de 15.602 casos des de l'inici de la pandèmia, 111 de l'última quinzena. Sumem una nova mort, i ja hem perdut 422 persones.
 

A hores d'ara hi ha presència del virus a tan sols 7 municipis dels 32 que conformen el departament de Salut d'Alcoi. El descens es manté, la vacunació continua i a l'hospital tenim 6 ingressats, un d'ells a l'UCI. Malauradament sumem una nova mort, de nou a Castalla.

La incidència de coronavirus a les nostres comarques manté el ritme de descens que hem vist al llarg de setembre, i passem de 114 a 81 casos per cada 100.000 habitants. Tots els departaments valencians estan per sota dels 150 casos per cada 100.000 habitants. Malauradament, sí que sumem una nova mort, de nou a Castalla. Hem perdut 422 persones des de l'inici de la pandèmia a l'Alcoià i Comtat.

Pel que fa a l'Hospital comarcal, el dia de hui hi ha 5 persones ingressades en planta i una en l'UCI.

Per municipis, quatre dels pobles que tenien incidència en l'actualització de dilluns, ja apareixen nets perquè fa 15 dies que no registren nous contagis. Són Onil, Beniarrés, Alcosser i la Vall d'Alcalà.

Així, ens queden tan sols 7 municipis dels 32 que conformen tot el departament on encara tenim incidència. Per sota dels mil habitants tan sols queda Gaianes amb incidència, on han sumat un nou cas en els últims dies. És l'únic municipi on s'incrementa la incidència, perquè als altres sis, tots amb més de mil habitants, descendeix. Muro baixa fins als 193 casos per cada 100.000 habitants, Cocentaina als 156, Ibi als 76, Alcoi als 72 casos, Castalla als 66 casos i Banyeres de Mariola baixa fins a risc mínim, amb 28 casos per cada 100.000 habitants.

La vacunació també continua. Des de l'Ajuntament d'Alcoi informen que la ciutat compta amb un 81 per cent de la població amb almenys una dosi, una xifra per damunt de la mitjana nacional, del 77 per cent. Pel que fa a la pauta completa, i segons les xifres oferides pel consistori alcoià, quasi el 79 per cent de la població ja la tenen, mentre que en l'àmbit nacional aquesta xifra és del 70 per cent. Tot i això des de l'Ajuntament asseguren que encara queden alcoians per vacunar, i fan una crida perquè acudisquen a un dels dies habilitats per a vacunar-se sense cinta prèvia.