El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou grau al Campus d'Alcoi de la UPV d'enginyeria informàtica industrial i robòtica

El Campus d'Alcoi de la UPV

La Indústria 4.0 ens porta cap a sistemes de producció informatitzats i connectats. Amb aquest nou grau es formarà a Alcoi professionals en aquest camp.

Era un dels reptes pendents del campus, aconseguir l'aprovació d'aquest nou grau. Ara cal l'autorització corresponent i es preveu que comencen les classes per al curs 2021-2022.

El Consell de Govern de la UPV ha aprovat tant els informes de validació com les memòries per al nou grau que s'impartirà al campus d'Alcoi. Es tracta del Grau en Enginyeria Informàtica Industrial i Robòtica, amb 50 places oferides i que s'iniciarà el pròxim curs.

Segons expliquen des del campus, en aquesta nova titulació es formaran professionals "capaços d'abordar el desplegament de la Indústria Intel·ligent o Indústria 4.0, un paradigma de fabricació industrial en la qual tots els sistemes productius estan fortament informatitzats i interconnectats".

El grau es donarà, però ara falten les aprovacions per part de les institucions pertinents per a poder oferir les places en el pròxim curs. El vicerector d'Estudis, Eduardo Vendrell, explica que "han de ser autoritzats primer pel Consell d'Universitats posteriorment per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. Si es compta amb l'autorització abans del pròxim estiu, començaran a impartir-se en el pròxim curs 2020-2021".

Amb la incorporació d'aquest nou grau serien 7 els que s'imparteixen al campus alcoià, a més de dos dobles graus.