El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou intent per revitalitzar la Via Verda Alcoi - Gandia

Reunió a Villalonga amb els representants dels 12 municipis / Ajuntament Alcoi
La pròxima reunió, on assistiran representants dels 12 municipis per on passa la via, és el dissabte 30 de gener a Beniarrés

Torna a l'actualitat un dels problemes històrics de les nostres comarques: Què fer amb la Via Verda Alcoi-Gandia? La pròxima reunió en la qual es posaran en comú totes les solucions serà el 30 de gener a Beniarrés. Cal recordar que es vol posar en marxa per part de tots el projecte dissenyat per l'enginyer de camins Alfonso Jordà Aracil

Els dotze ajuntaments pels quals passa la Via Verda volen tornar a reprendre la constitució del Consorci de la Via Verda del Serpis. Sobre aquest tema, ARAMULTIMÈDIA ja va fer un extens reportatge. El Consorci d'Ajuntaments no és nou, i la unió dels 12 a l'any 2014, no va ser possible, segons comentava el regidor d'esports de Cocentaina Saül Botella. En la reunió del 30 de gener de 2016 a Beniarrés es pretén "continuar amb aquestes tasques de manera que puga estar constituït formalment el consorci al més prompte possible", segons l'alcalde d'Alcoi Toni Francés.

L'enginyer de camins Alfonso Jordá ha posat en marxa un projecte per recuperar el traçat de l'antic tren "Xitxarra" que unia Gandia amb Alcoi. L'històric problema de què fer amb la Via Verda pareix que comença a trobar una sol·lució. La recuperació serà possible en incloure el projecte en el 'Programa de Vies Verdes' del Ministeri de Medi Ambient, coordinat per la Fundació de Ferrocarrils Espanyols.

Les poblacions per on passa aquesta via verda són Alcoi, Cocentaina, Muro d'Alcoi, Gaianes, Beniarrés, l'Orxa, Vilallonga, Potries, Beniflà, Beniarjó, Almoines i Gandia. Cal recordar que a 2014, tots els Ajuntaments no eren partidaris de fer aquest consorci, segons comentava Saül Botella, actual regidor d'esports de Cocentaina.

A 2016 pareix que la postura d'alguns dels 12 ajuntaments ha canviat segons l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés: "entenem tots (els 12 ajuntaments) que és projecte positiu que va ajudar a vertebrar el nostre territori i a impulsar el desenvolupament econòmic dels nostres pobles, són molts els vessants que presenta aquest projecte des del punt de vista turístic, mediambiental, cultural i per tant moltes les oportunitats que presentarà si es fa realitat aquest projecte".