El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou mural fester en la façana del Casal i el MAF

El portal del Casal
  • Un disseny creat i compost per l'assessora artística de l'Associació, Mónica Jover, que inclou motius festers i dibuixos dels genials dissenyadors alcoians Luis Solbes i Rafael Guarinos.
     

Torna la música als carrers, torna tímidament l'activitat festera alcoiana, encara que siga en forma d'acte cultural. A les 20 hores d'aquest dissabte 15 de maig, les 4 bandes d'Alcoi interpretaran alguna peça musical en quatre llocs diferents del centre. Després, es descobrirà un nou mural que decorarà la façana lateral del Museu Alcoià de la Festa.

Associació de Sant Jordi i Ajuntament s'uneixen per a traure l'essència de la Festa al carrer: la música. Seran pocs minuts i en quatre llocs del centre. Però el cert és que la música tornarà a sonar any i mig després.

El Casal inaugura la nova decoració lateral del Museu Alcoià de la Festa, una lona de 13 metres de llarg per quasi 11 d'ample que presidirà la façana lateral de l'edifici senyorial del Casal per a identificar i situar a alcoians i visitants el MAF, el museu més visitat de la ciutat. Un acte que coincideix amb el dia internacional dels Museus.

Un disseny creat i compost per l'assessora artística de l'Associació, Mónica Jover, que inclou motius festers i dibuixos dels genials dissenyadors alcoians Luis Solbes i Rafael Guarinos.

Música
Però l'acte no es redueix al descobriment de l'impressionant mural. La Música festera tindrà el seu protagonisme en aquesta vesprada de primavera, perquè les 4 bandes de la ciutat interpretaran composicions festeres en quatre llocs repartits pel centre de la ciutat. 


Després de la representació musical, enfront de la façana del Casal, s'interpretarà el *Himne de la *Festa.

Aquest serà el repartiment de les bandes d'Alcoi i la seua ubicació:

-Primitiva: Plaza Ramón y Cajal
-Serpis: Plaza del Campus d'Alcoi de la UPV
-Nova: Placeta del Fossar
-Unió Musical: Casal de Sant Jordi

L'Associació de Sant Jordi ha fet una crida a la responsabilitat del veïnat perquè respecten les normes bàsiques de seguretat sanitària: distància, evitar contacte directe i màscara.