El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou pas a Castalla per impulsar el Poligon I La Foia a través d'una EGM

Reunió entre Ajuntament i empresais / IBIAE

La llei sobre les EGM és pionera a Espanya

L'Ajuntament de Castalla i IBIAE volen presentar un projecte d'Entitat de Gestió i Modernització (EGM) per al Poligon I La Foia. Amb les EGM, s'intenta impulsar i professionalitzar la gestió de les àrees industrials. Des d'IBIAE asseguren que la "predisposició és bona" per part de l'Ajuntament per aconseguir un EGM.

El director d'IBIAE, Héctor Torrente, s'ha reunit amb l'alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, i la regidora de Promoció Econòmica, Noelia Álvarez, per a exposar i presentar el projecte d'una Entitat de Gestió i Modernització (EGM) per al Polígon I La Foia de la localitat. Torrente va estar acompanyat per David Galvañ i Vicente Antón, del grup de treball de Castalla d'IBIAE.

Les EGM són instruments claus per a impulsar i professionalitzar la gestió de les àrees industrials, així com un exemple del foment de la implicació municipal i la col·laboració publicoprivada per a la millora de les infraestructures i els serveis existents en les àrees empresarials.

IBIAE necessita canalitzar diversos tràmits amb l'Ajuntament de Castalla per a la posada en marxa d'una EGM en el Polígon I La Foia. Paral·lelament, IBIAE ja ha començat a fer els primers passos posant-se en contacte amb els propietaris de les parcel·les d'aquest polígon per a gestionar amb l'ajuntament la recepció de les mateixes i continuar avançant.

L'EGM és una iniciativa contemplada en la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. Aquesta normativa és pionera a Espanya. Les EGM són agrupacions sense ànim de lucre, de base privada, però amb finalitat pública per les funcions públiques municipals que els poden ser encomanades.