El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou pas per aconseguir la reposició dels barrancs de la urbanització de Serelles a Alcoi

Urbanització de Serelles / AM

El pressupost base de licitació se situa en els 82.413,23 euros (IVA inclòs). Les empreses poden presentar el seu projecte fins al 9 de gener a les 12 h. 

Es tracta d’una actuació que donarà compliment a una sentència i que donarà més qualitat de vida als veïns que viuen a la urbanització. L’Ajuntament ha tret a concurs la redacció del projecte de reposició dels barrancs de Serelles i les empreses poden presentar-se fins al 9 de gener a les 12 h.

El pressupost base de licitació se situa en els 82.413,23 euros (IVA inclòs) i es rebutjaran les ofertes que ho superen. Amb aquesta aprovació es fa un pas més per a solucionar els problemes i deficiències que la urbanització de Serelles arrossega des de la seua construcció. En un futur també caldrà construir un pont i un depòsit d'aigua. Cal recordar que en la primera setmana de desembre es va aprovar el projecte actualitzat per a executar el pont, que suposa el pas previ per a licitar l'execució d'aquesta infraestructura.


Segons un comunicat de l’Ajuntament d’Alcoi, l'aval confiscat a Luxender, que va ser l'empresa urbanitzadora, ascendia als 3,7 milions d'euros, uns diners que ha de destinar-se a actuacions en la pròpia urbanització. S'estima que el cost de l'execució de l'obra de reposició dels barrancs oscil·lara entre els 600.000 i els 800.000 euros, als quals sumar els 3.786.235,70 euros, IVA inclòs, que suposarà l'execució del pont. Amb tot, l'aval no serà suficient per a dur a terme totes les actuacions que van quedar arracades i que legalment han d'executar-se, per la qual cosa es buscarà el finançament necessari. A més, l'Ajuntament ja va pagar amb fons propis un requeriment de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que va suposar una sanció de 601.000 euros.


El regidor d'Urbanisme, Jordi Martínez, assenyala que “és responsabilitat d'aquest govern complir amb la legalitat, i per això hem estat treballant en tot el necessari per a poder donar llum verda a aqueixes actuacions tan necessàries per als veïns de la urbanització de Serelles, que no tenen la culpa d'aquest ruïnós projecte que va propiciar el Partit Popular durant la seua etapa en el govern alcoià”, i afegeix que “al llarg d'aquests anys hem hagut de solucionar infinitat de problemes, però hem seguit tots els passos necessaris per a poder complir la legalitat i donar solucions als veïns de Serelles, solucions que afortunadament ja estan més a prop”.