El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou pas per implantar la Targeta Ciutadana a Alcoi amb la instal·lació del caixer automàtic

Jordi Martínez i Tere Sanjuan amb el nou caixer / Ajuntament

La intenció de l'Ajuntament és tindre les primeres targetes a principis d'aquest 2023.

El caixer automàtic s’ha instal·lat a les oficines municipals del Carrer Sant Llorenç. Donarà com a resultat la creació d'una targeta que permetrà realitzar nombroses funcions amb l'Administració i els serveis públics amb un únic suport, facilitant i agilitzant aquests procediments a la ciutadania.

Es tracta d’un nou pas per implementar el nou sistema de Targeta Ciutadana i ja ha instal·lat un terminal en el Servei d'Atenció i Informació a la Ciutadania (SIAC). La intenció de l'Ajuntament és tindre les primeres targetes a principis d'aquest 2023.


També treballen en la integració dels primers serveis als quals es podrà accedir amb aquesta targeta, que servirà per a utilitzar el transport públic local, com a carnet de la biblioteca, per accedir al centre d'esports, o per a demanar certificats com el padró. També pot estar lligada a un compte bancari, per a poder pagar taxes com la brossa. L'objectiu final és aconseguir una Administració més intel·ligent, multicanal i proactiva.

Eixos són els primers serveis als quals podrà accedir, però la regidora de Defensa de la Ciutadania Tere Sanjuan explica que l'objectiu a llarg termini és que s'integren en aquesta targeta tots els serveis municipals. Així, per exemple, es podria comprar entrades de teatre, demanar cita en l'Ajuntament, o fer de clau per a obrir el contenidor de la brossa orgànica. Fins i tot en una campanya com la recent dels bons comercials, la gent podria activar-los directament utilitzant la targeta en els comerços, evitant altres tràmits. "Tots els serveis que pugues imaginar-te que dona l'Ajuntament m'agradaria que estigueren inclosos en la targeta" diu  Sanjuan, qui explica que també estudien si es podria aplicar al transport interurbà.