El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou pas per obrir el centre de malalts del Barranquet de Soler a Alcoi

El centre de malalts Barranquet de Soler, ara de la Generalitat
L'Ajuntament d'Alcoi cedirà el centre a la Conselleria de Polítiques Socials

Estan produint-se els últims tràmits perquè el centre de malalts del Barranquet de Soler s'òbriga. Ha sortit publicat al BOP l’aprovació de l’Ajuntament d’Alcoi de la cessió del Centre de Malalts Mentals (CEEM) a la Conselleria de Polítiques Socials. S’obri ara la recta final amb els 15 dies d’exposició pública, la donada d’alta en la Direcció general del cadastre d’Alacant i finalment, l’aprovació al Plenari Municipal per majoria absoluta. 

Ja s'ha publicat al Butlletí Oficial de la Província d'Alacant (BOP Alacant) la cessió a Conselleria per part de l'Ajuntament. Aquest és un dels últims tràmits perquè l'edifici s'òbriga. Amb la donada d’alta en la Direcció general del cadastre d’Alacant i finalment, l’aprovació al Plenari Municipal per majoria absoluta, es donarà per finalitzat el procés i l'obertura del centre de malalts (CEEM) del Barranquet de Soler serà una realitat.

La cessió de l’edifici suposa que la Generalitat assumisca l’equipament i gestió d’un recurs supramunicipal, ja que malalts de tota la Comunitat podran accedir a aquest centre.

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, explica que "seguim treballant en tots els tràmits que permetran cedir el CEEM per a l’equipament i gestió autonòmica en un procés que ha sigut molt llarg i complex, a causa de com es trobava tant l’obra com l’expedient quan vam accedir al Govern. Sempre hem reivindicat la necessitat d’aquest centre i també la seua funció supramunicipal pel que no podíem assumir amb els diners dels alcoians la seua posada en marxa i gestió. Esperem poder convocar el plenari municipal una vegada acabat el termini d’exposició i donar, per fi, solució a un de tants problemes que arrosseguem de legislatures passades".