El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou pas per salvar de la pena de mort a Víctor Parada, el bolivià que va viure a les nostres comarques

Vicenta Jiménez, Laura Parada, Fidel Sendagorta i Yoli Parada / Familia
Les germanes de Víctor Parada, que han estat acompanyades per la senadora alcoiana de Podem, Vicenta Jiménez, han mantigut reunions amb el Ministeri d'Assumptes Exteriors i la Comissió Internacional contra la pena de mort

La família de Víctor Parada continua amb els seus esforços per tal de salvar-lo de la pena capital. Les seues germanes, Yoli i Laura, s'han desplaçat a Madrid per tindre dues reunions. La primera d'elles ha estat amb Asunta Vivó, directora executiva de la Comissió Internacional contra la Pena de Mort. La segona amb Fidel Sendagorta, director general del Ministeri d'Assumptes Exteriors. En ambdues reunions també ha estat la senadora alcoiana de Podem, Vicenta Jiménez, qui ha fet distintes gestions entre el Ministeri i la família.

ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb una de les germanes de Víctor i ha contat que es mostren "animades" i "optimistes". Després d'aquestes reunions, han sabut que en Malàisia hi ha vora 1.200 persones condemnades a mort i l'any passat només foren executades 4. A més, totes elles, van ser executades per delictes majors com assassinats. En cap cas per tràfic de drogues, com és el cas de Víctor Parada.

Tant Asunta Vivó com Fidel Sendagorta ja coneixien el cas del bolivià que va viure a les nostres comarques. Altre assumpte que preocupa a la família és el fill de Víctor. Cal recordar que fins fa poc temps, el xiquet, de només 6 anys, estava al càrrec d'una amiga de la mare de Víctor en Bolivia. Fa alguns mesos, la que és la seua iaia es va desplaçar des de Benilloba fins al país sud-americà per fer-se càrrec d'ell. L'objectiu de la família és que la mare de Víctor i el fill d'aquest tornen a Espanya. Només falta que un jutge autoritze que el menor pot eixir de Bolivia.