El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou pas per a què el Projecte Somriures tinga un modern Centre Comarcal a Benimarfull

Nou edifici i logotip a Benimarfull / Somriures

Sara Marín, alumna de l'EASD d'Alcoi, ha creat una imatge gràfica més simplificada i moderna del Projecte Somriures. 

L’Associació Comarcal Somriures ha celebrat la seua assemblea general. Entre els punts aprovats destaca l’aprovació del pressupost de 112.000 euros per condicionar el futur Centre Comarcal Somriures. També s’ha presentat la nova imatge gràfica, el projecte global d’intervenció social i la renovació de part de la Junta directiva d’aquesta associació que engloba 12 municipis de les nostres comarques.

El projecte somriures té l’objectiu d’ajudar a les persones amb “discapacitat i graus de dependència que difícilment els permetran gaudir d’una vida autònoma, digna i feliç sense les teràpies i ajudes que requereixen en el seu dia a dia. Un 65% són majors de 18 anys (16 persones tenen entre 18 i 21 anys i 26 són majors de 21 anys), la qual cosa preocupa les seues famílies, ja que, en estos moments, o estan ja reclosos a la llar familiar o en breu ho estaran”. L’associació la integren unes 65 persones d’Agost, Agres, Alcoi, Banyeres, Benimarfull, Biar, Castalla, Cocentaina, Ibi, Millena, Muro i Onil.


Per donar a conèixer la seua associació i la seua gran tasca han creat un projecte global amb uns principis fonamentals com són la participació, la inclusió, la sensibilitat social, la normalització, la igualtat, l’autodeterminació i l’autonomia.


Aquest projecte serà molt més fàcil de transmetre amb la campana divulgativa i de redisseny del logo de Somriures. Els protagonistes de la campanya de sensibilització tindran una cartelleria impactant en postes, panells i marquesines amb els rostres de les persones amb diversitat funcional del Projecte Somriures.


A més han presentat a l’assemblea el projecte final de carrera de Sara Marín, alumna de l'Escola superior d'art i disseny d'Alcoi, basat en una imatge gràfica més simplificada i moderna del Projecte Somriures.


Nou edifici


L’assemblea ha aprovat el pressupost previst per a 2021 que preveu una partida de 100.000 euros per fer front a les obres de reforma del Centre Comarcal de Benimarfull.

En estos moments “estan a l’espera de la cessió de l’edifici per part de l’ajuntament i de seguida volen començar les obres per poder adaptar la casa tant a la normativa vigent de centres de dia com a les necessitats d’ús i funcionament del Projecte Somriures”.


Nova directiva


La nova junta ha quedat formada per 15 persones i la major part dels seus membres ha volgut continuar tres anys més al capdavant de l’associació mostrant així el seu gran compromís i responsabilitat pel futur dels seus socis i sòcies. Així doncs, queda formada per: Hipòlit Agulló, de Cocentaina, qui continua de president; Carmen Beltrán, d’Ibi, qui repeteix de vice-presidenta; Ani Callado de Cocentaina, qui s’estrena com a secretària i Marisa Llorens, de Castalla, qui es referma com a tresorera. A estos cal sumar 11 vocalies, amb una representació equilibrada dels pobles que integren l’associació.


Des del Projecte Somriures posen a l’abast de tothom formes de contacte per resoldre qualsevol inquietud o, també, per si alguna persona o entitat vol col·laborar amb l’associació. E pot fer a través del telèfon 634344014 o per correu electrònic a somriruesprojecte@gmail.com