El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou rècord de contagis a les comarques amb vora 2.500 positius detectats en 3 dies

Segons les xifres oficials oferides per Sanitat aquest 14 de gener, el departament de Salut d'Alcoi compta amb un total de 26.074 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 6.498 en l'última quinzena. Hem perdut 433 persones, però cap recent dels últims dies.
 

L'1,8 per cent de la població de l'Alcoià i Comtat ha donat positiu en els últims tres dies. La incidència a tot el departament marca també un nou rècord amb 4.752 casos per cada 100.000 habitants en els últims quinze dies. Malgrat la gran quantitat de positius, no hem sumat cap mort. A l'Hospital la situació continua controlada tot i que amb un increment lleuger d'ocupació, i en Atenció Primària continuen desbordats.

Continua l'increment desmesurat de contagis. Sumem vora 2.500 nous positius des de l'última actualització fa tres dies, la xifra més alta que hem sumat mai. L'any passat en aquestes dates sumaven vora 1.200 casos per actualització, però en eixe moment hi havia més restriccions d'aforaments o trobades i menys moviment social, els confinaments eren més extensius, i la variant no era tan contagiosa com la d'ara. On més es nota la diferència és a l'Hospital Comarcal, on la pressió, tot i que està, és molt més reduïda. Tal dia com hui de fa un any l'UCI estava totalment plena i a l'hospital teníem més de 120 persones ingressades. I ara, 14 de gener del 2022, hi ha 2 persones ingressades en l'UCI (d'un total de 10 llits que fa un any estaven ocupats); i 33 persones ingressades en planta. Fa poc eren 22 les persones ingressades en planta, així que aquesta xifra sí que s'ha incrementat, però no suposa un col·lapse de l'Hospital. Contagiar-se ara suposa més un problema d'organització que de salut, ja que la gran majoria de positius passen la malaltia en casa amb símptomes lleus o sense símptomes.

I cal destacar també les baixes xifres de morts que, de moment, ens deixa aquesta onada. No hem sumat cap pèrdua recent i des de l'inici de l'onada hem perdut 8 persones (quasi 250 persones se'n va endur l'onada de l'hivern passat).

Així que, ara per ara, l'onada afecta Atenció Primària, on si estan desbordats per l'alta quantitat de tests que es realitzen; i en la incidència, que en el nostre departament es dispara fins als 4.752 casos per cada 100.000 habitants. Continuem sent el departament valencià amb la incidència més alta.

Per municipis, tenim presència del virus en 28 dels 32 pobles del departament. Tots els més pobles xicotets tenen la incidència per sota de la mitjana del departament, i dels més poblats, la incidència més alta està a Banyeres de Mariola amb 7.983 casos per cada 100.000 habitants. La capital del departament, Alcoi, ha sumat més de 1.100 nous positius i puja la incidència fins als 4.710 casos per cada 100.000 habitants.