El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou repartiment gratuït de mascaretes als veïns de Cocentaina

Una de les mascaretes repartides

Amb aquest nou repartiment, l'Ajuntament dóna per finalitzada la confecció de mascaretes, amb un total de 15.000 unitats repartides. Tot en aquestes mascaretes és comarcal: dones voluntàries les han confeccionades amb teixit donat per una empresa local, homologat per AITEX, i l'Ajuntament ha adquirit les gomes i fils en comerços locals. 

L'Ajuntament ha facilitat als comerços les mascaretes, perquè les repartisquen de manera gratuïta entre el veïnat. Són paquets de tres mascaretes homologades que cal bullir per a esterilitzar, i es poden reutilitzar diverses vegades. 

No són tan sols mascaretes, sinó un símbol de col·laboració local. Un grup de dones voluntàries han cosit les mascaretes amb tela donada per una empresa contestana; i l'Ajuntament ha invertit 9.000 euros per a comprar les gomes i fils en comerços locals. El teixit utilitzat està homologat per AITEX. Així, sense eixir de casa, s'han pogut elaborar fins a 15.000 mascaretes que s'han repartit entre la població local utilitzant la xarxa de comerços de proximitat.

Des del consistori recorden que les mascaretes no estan esterilitzades, així que abans del seu primer ús cal bullir-les durant 15 minuts, i "cada paquet consta de 3 màscares que es poden fer servir diverses vegades després de la seua esterilització".

La regidora de comerç Paqui Ruiz agraeix "la inestimable col·laboració de totes les dones que han participat de manera desinteressada en què aquest projecte s'haja pogut dur a terme, ja que han dedicat el seu temps i esforç per a contribuir en el benestar de la nostra població".