El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou robatori amb danys materials al Col·legi Real Blanc de Cocentaina

Real Blanc / Imatge de xarxes socials
En desembre de 2017, l'Ajuntament va instal·lar alarmes però els lladres han aconseguit tallar els cables sense ser detectats

Només s'han emportat diners, encara que han rebentat portes, panys i un armari blindat. L'alcaldessa ha destacat que el robatori l'ha comés gent que sap el que fa perquè rebentar un armari blindat i tallar els cables de les alarmes no és gens fàcil". Una de les hipòtesis que es baralla és que els lladres pogueren accedir al Real Blanc el divendres durant les activitats del carnestoltes. D'aquesta manera van poder mirar on estaven col·locades les alarmes i tindre més fàcil el robatori hores després

La Guàrdia Civil ja es troba investigant un robatori que ha succeït durant el cap de setmana del 10 i 11 de febrer al CEIP Real Blanc. El lladre o lladres només han furtat diners, encara que han causat nombrosos danys materials. L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, afirma que "no saben encara la quantitat, però són pocs". El centre educatiu està equipat amb sistemes d'alarma, però han aconseguit entrar per un 'punt mort' i no han sigut detectats. Després tallarien els cables que connecten les alarmes.

Encara que la quantitat de diners no és massa alta, durant el robatori sí que s'han rebentat algunes portes i panys. També l'armari blindat on estaven els diners. La Guàrdia Civil ha agafat les empremtes i es troba en plena investigació dels fets.

Mireia Estepa ha destacat que "esta vegada ha sigut gent que sap el que fa perquè rebentar un armari blindat i tallar els cables de les alarmes no és gens fàcil". Una de les hipòtesis que es baralla és que els lladres poguera accedir al Real Blanc el divendres 9 de febrer durant les activitats del carnestoltes. D'aquesta manera van poder mirar on estaven col·locades les alarmes i tindre més fàcil el robatori hores després. Com destaca l'alcaldessa, el robatori l'ha comés "algú que ha entrat anteriorment i ha detectat les càmeres".

No és la primera vegada que furten al Real Blanc de Cocentaina. Només a 2017 van furtar durant els mesos d'estiu i en desembre. Per aquest motiu l'Ajuntament va decidir invertir 30.000 euros en sistemes d'alarmes per als dos col·legis públics contestans i per a l'escola de Formació de Persones Adultes (FPA) Beniassent. Al Bosco també han robat anteriorment.