El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nou servei de transport nocturn a la Fira de Cocentaina per a gaudir de les cites d'oci

Nou servei nocturn per acudir a la Fira. També connexions amb els aparcaments llunyans
També s'han pres mesures per aconseguir un trànsit fluid, com l'autobús llançadora, senyals turístics a l'autovia o càmeres de seguretat

La Fira de Cocentaina ha incrementat notablement en els últims anys la seua oferta nocturna, amb gastronomia i actuacions musicals per tot arreu. És per això que enguany han decidit també oferir un servei nocturn d'autobusos fins a Alcoi i Muro, per tal de garantir que els joves passen una nit d'oci sense problemes a la ciutat comtal. Enguany també s'han implantat diverses mesures per assegurar un trànsit fluid, com a senyals turístics o càmeres de seguretat.  

És una de les novetats més importants que presenta la Fira de Cocentaina d'enguany, i que està pensada per incentivar l'assistència de joves en unes condicions adequades. El servei d'autobusos donarà servei als municipis d'Alcoi, Muro i la mateixa Cocentaina durant la nit de divendres i dissabte, des de les 23 hores fins a les 5 de la matinada. "És la primera ocasió en què s'habilita aquesta línia" expliquen des del consistori contestà, "tot pensant a evitar que els conductors més joves facen ús dels seus vehicles personals per a desplaçar-se a Cocentaina per a gaudir amb alguna de les activitats d'oci nocturn preparades".

Com cada any, durant tot el dia, estarà a disposició el servei d'autobús llançadora entre els aparcaments més allunyats al Decathlon i l'Estació Nord, i el començament de la Fira. I RENFE també ha habilitat horaris especials per a la inauguració de l'1 de novembre, així com servei de microbusos des de l'estació.

Moltes formes i possibilitats d'accedir a una Fira de 5 dies en la que s'espera molta afluència. I aconseguir un trànsit fluid i sense indecències és també un dels objectius. S'ha instal·lat càmeres de seguretat al llarg de tot el municipi i la seua perifèria per a vigilar de manera continuada el trànsit; i per aconseguir accessos fluids, s'instal·laran un total de 14 senyals turístics en l'autovia, des del port d'Albaida fins a la Font Roja.

Des del consistori recorden a més que com enguany s'ha ampliat la superfície comercial, el transport urbà ha modificat el seu itinerari entre les avingudes de Benilloba i el Ferrocarril. La regidora de Fira Mariona Carbonell diu que enguany s'han creat més places d'aparcament "per donar cabuda als veïns i veïnes de l'avinguda País Valencià, que ara tindran la Fira de Tots Sants a les portes de casa". Mariona Carbonell diu que "és important que tots fem cas de les indicacions, tant per a accedir al municipi com per a estacionar els nostres vehicles en els llocs adequats. Hem reforçat la senyalització i la vigilància i a més seguirem comptant amb la col·laboració dels Boy Scout per ajudar-nos en aquesta tasca. Nosaltres farem tot el possible perquè la visita a la Fira de Tots Sants de Cocentaina siga una experiència positiva per a tots, tant per als que ens visiten com per als veïns i expositors".