El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nous plans d’ocupació amb 28 contractes laborals a Alcoi

Manteniment de voreres en el Taller d'Ocupació / Ajuntament

En el que va de 2021, Alcoi ha formalitzat 47 contractes, segons la informació facilitada pel consistori

L'Ajuntament d'Alcoi posarà en marxa tres plans d'ocupació dotats amb 423.000 euros. Un d’ells està per la conselleria d’Economia Sostenible. Aquests 3 plans donaran feina a 28 treballadors amb distints graus de qualificació i edats.

Els dos primers són de l’Ajuntament d’Alcoi i estan dirigits a joves qualificats i a majors de 55 anys amb impossibilitat de cobrar la jubilació per haver cotitzat menys de 15 anys. Estan pressupostats en 266.000 euros amb fons procedents de caràcter extraordinari a causa de la Covid-19. S'obrirà un termini de 15 dies hàbils per a presentar les instàncies i formar part del procés selectiu.


El primer està dirigit sobretot a persones joves qualificades, especialment en noves tecnologies. D'aquesta manera, es destinaran 111.000 euros per a contractar tres auxiliars d'informàtica, dos enginyers informàtics i dos monitors esportius múltiples. A banda de la titulació exigida, s'establiran una sèrie de barems que atorgaran major puntuació als qui puguen acreditar experiència en un lloc similar, amb coneixements d'anglés, d'edats inferiors als 30 anys, amb antiguitat en l'atur i que no perceben cap mena de subsidi.


El segon pla està dirigit a persones de qualsevol edat. Encara que en la baremació es mantindran la resta de criteris, en aquest cas es donarà una major puntuació al col·lectiu de majors de 55 anys. En aquest pla, es destinaran 154.000 euros per a contractar 4 oficials forestals, dos peons forestals, quatre oficials de jardineria i un peó de jardineria.


L’alcalde Toni Francés sosté que “vam crear aquesta partida perquè entenem que és moment d'incentivar i promoure l'ocupació, especialment en l'actual situació derivada de la crisi sanitària”.


‘Avalem Experiència’ de la Conselleria d’Economia Sostenible


Aquest té una dotació de 157.000 euros i està dirigit a majors de 30 anys. Els candidats hauran d’estar inscrits com a demandants d’ocupació en els espais Labora. Els perfils que demanarà l’Ajuntament d’Alcoi seran els de tres oficials forestals, un oficial de jardins, un administratiu, tres oficials d’obra, un peó forestal i un peó de jardineria. Els contractes tindran un termini no inferior a sis mesos i seran de jornada completa.


Els 28 nous contractes aconseguits amb aquests 3 plans se sumaran aquest any a altres 19 procedents dels tallers d’ocupació i als 7 del programa ‘Avalem Joves’, fent un total de 47 contractes.