El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova activitat de la UA a Cocentaina sobre els refugis de guerra

Refugi de Cocentaina

Les inscripcions continuen obertes i es poden formalitzar a aquest enllaç.

La Seu Universitària de la UA a Cocentaina i l’Ajuntament organitzen el seminari ‘Història i memòria de la defensa passiva: els refugis de guerra, elements patrimonials’. La jornada tindrà lloc al Centre Cultural El Teular aquest divendres 26 de novembre.

Les inscripcions continuen obertes i es poden formalitzar a aquest enllaç. Després de la inauguració presidida Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, Pablo Rosser, cap de departament de la Memòria d’Alacant, impartirà la conferència ‘Refugis antiaeris, com a elements patrimonials a Alacant’. La segona de les activitats del matí serà la ponència del Catedràtic d’Història Contemporània, José Miguel Santacreu, ‘Història i Memòria de la Defensa passiva: els refugis de la Guerra Civil’.


El matí conclourà amb la taula redona ‘Recuperació i posada en valor del Refugi antiaeri de Cocentaina’. En clau local parlaran Daniel Martínez, José Luis Reig i Elisa Domenech.


La sessió de la vesprada començarà amb dues conferències i conclourà amb una visita guiada. La primera d’elles serà de Francesc Jover on mostrarà els treballs iniciats sobre la Memòria Històrica. Posteriorment, el professor titular del Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques, Rafael Sebastià, impartirà la conferència ‘El Refugi Antiaeri de Cocentaina. Una aproximació des de la didàctica’.


Pel que fa a la visita guiada gratuïta al refugi antiaeri, que començarà a les 18:40, cal inscriure’s a la web fins aquest 23 de novembre.