El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova activitat per demostrar que el Tren Alcoi-València pot tindre un ús excursionista

Des de l'estació d'Alcoi es pot participar en l'activitat / AM

Se celebrarà el diumenge 10 d'abril

El tren que circula per les nostres comarques tornarà a ser protagonista d’una activitat reivindicativa organitzada per la Plataforma Salvem el Tren de l'Alcoià-Comtat. Se celebrarà el 10 d'abril amb municipis implicats des d’Alcoi a Ontinyent. En un principi anava a celebrar-se el 27 de març, però la previsió meteorològica ha fet que es canvie la data. Es tracta d'una excursió des d'Agres fins a Ontinyent utilitzant com a mitjà de transport el tren. Amb aquesta activitat, a més de promoure l'ús del tren, es vol reivindicar la importància que té aquest mitjà també per a l'ús excursionista. 

Per participar en l'activitat no és necessari la inscripció prèvia i cada viatger haurà de comprar el seu bitllet pel seu compte. Salvem el Tren convida a participar tota la gent que vulga compartir un matí de senderisme i de reivindicació.

Segons indica la plataforma, el nostre tren “permet aproximar-se als punts d'eixida i d'arribada de nombroses excursions per les nostres comarques sense haver de fer ús els vehicles particulars”.

L'excursió començarà amb tren des de l'estació d'Alcoi o de Cocentaina, per a desplaçar-se fins a Agres. Des d'allí començarà l'excursió a peu cap a Ontinyent, des d'on es tornarà novament en tren als punts d'origen.

Excursió moderada i de 12 quilòmetres

És un itinerari senderista d'uns 12 km, amb una dificultat moderada. Passarem per l'ermita de la Mare de Déu de la Llum i per la cova de les Finestres, per a dirigir-se després pel camí del Torrater fins a l'estació de tren d'Ontinyent.

Abans d'agafar el tren, des de les 15.15 h a l'estació d'Ontinyent, els participants se sumaran a la concentració ciclista que s'hi farà en defensa de la línia Xàtiva-Alcoi. Eixa concentració serà l'últim acte de la programació de la I Trobada Cicloturista d'Alforges de la Vall d'Albaida, organitzada pel col·lectiu Ontinyent en Bici i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida.