El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova àrea de descans amb tecnologia smart en la via per a ciclistes i vianants d'Alcoi

Àrea de descans al carrer Carmen Vidal / Facilitat per Ajuntament d'Alcoi

L'usuari mitjançant l'aplicació mòbil PVerde, pot fer ús de l'estació. Ací teniu un vídeo per vore com funciona.

En la nova àrea de descans es poden estacionar un total de 16 bicicletes gràcies als aparcaments Smart-Rak i Aparcabicis.

Alcoi rep una nova àrea de descans amb capacitat d'estacionar fins a 16 bicicletes, amb tres taules de pícnic, diferents seients per al descans i una font d'aigua pública. Pel que fa a l'àrea, aquesta està ubicada al carrer Carmen Vidal, al costat del pont Rafael Terol.

En el cas dels aparcaments de bicicletes, n'hi han de dos tipus, per un costat les Smart-Rak, les quals permeten l'aparcament sense cap mena de cadena, fent-ho tot amb el telèfon i una aplicació mòbil, i l'altre cas serien els Aparcabicis, que en aquest cas si que seria necessari una cadena perquè la nostra bici es mantinga segura.

Cal destacar que també s'han instal·lat dos Bike Tools que permeten l'autoreparació i manteniment de les nostres bicicletes. Subjecció de la bicicleta mitjançant uns ganxos amb gomes que permeten una còmoda i correcta manipulació de la bicicleta. Inclou la bomba d'aire per a l'unflat de les rodes, claus hexagonals allen de 3-4-5 mm, clau anglesa, alicates, tornavís pla i estrela i joc de dues palanques per al desmuntatge de cobertes. L'usuari mitjançant l'aplicació mòbil PVerde, pot fer ús de l'estació. Ací teniu un vídeo per vore com funciona.

"Ací tenim un exemple del que ens referim quan parlem d’Smart City. Utilitzem la tecnologia per facilitar la vida a la ciutadania. En aquest cas la meitat dels aparcabicis i els kits de reparació es poden utilitzar gràcies a una aplicació mòbil", explica el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

Recordem que aquest eix és un espai pensat tant per a vianants com per a ciclistes que integra les vies verdes dins de la ciutat. Aquest recorregut forma
part d'una de les vies verdes més llargues de tota la Comunitat Valenciana que uneix la ciutat de Iecla amb Gandia.

La creació d'aquest eix ha suposat la incorporació a Eurovelo, una xarxa de 15 rutes ciclistes de llarga distància que connecten i uneixen a tot el continent europeu. Les rutes poden ser utilitzades tant per cicloturistes com pels habitants locals que realitzen els seus trajectes diaris. En concret, s'unirà a la línia Eurovelo 8, una ruta de 5.900 km que al llarg del Mediterrani connecta Cadis amb Atenes (Grècia). Aquesta ruta travessa Barcelona, Mònaco i Venècia entre altres ciutats per a descobrir llocs com Albània o Montenegro.

Recordem que aquest eix per a ciclistes i vianants es va dur endavant amb una ajuda europea de Fons Feder del 50% del cost total. El Programa Operatiu FEDER CV 2014-2020, té com a prioritat el foment de la mobilitat urbana sostenible, és a dir, és una subvenció específica per a aquest tema i no es pot utilitzar per a fer cap altra cosa. Aquesta ajuda està dins de les subvencions creades per la Generalitat Valenciana a través de la Direcció General d'Administració Local per a la creació de vies per a ciclistes i vianants i plans de mobilitat dels municipis de la Comunitat Valenciana.