El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova autobomba rural per al parc de bombers de la Muntanya

És un camió modern que permet actuar tant en zones urbanes com rurals, i també en operacions de rescat. És un dels cinc nous camions que ha adquirit el Consorci Provincial de Bombers.

El consorci provincial de Bombers ha ampliat la dotació de vehicles amb cinc nous camions. Segons expliquen des del consorci, es tracta de dos autobombes rurals i altres tres forestals, "camions d'última generació". El diputat provincial d'Emergències Jaume Lloret assegura que són "vehicles d'avantguarda, més àgils, amb major capacitat de maniobra i superior autonomia".

I una de les noves autobombes rurals s'ha destinat al parc de bombers de la Muntanya, que atén a les nostres comarques. L'altra ha anat al parc principal del Baix Vinalopó, a Elx. Es tracta d'un camió que "compta amb els equips necessaris per a intervindre en tota classe d'incendis d'àmbit urbà i rural, així com operacions de rescat i salvament". Aquestes dos noves autobombes rurals substitueixen altres dos que han acabat la seua etapa de servei per als bombers. Un d'aquests camions retirats s'ha adequat i cedit a l'Associació Dajla Solidaris amb el poble Sahrauí.

Pel que fa a les autobombes forestals s'han destinat a Dénia, Benidorm i Elda. En aquest cas es tracta de camions amb una capacitat de 4.000 litres, mil més que els anteriors camions, i permeten per tant una major autonomia en les tasques d'extinció.

El consorci provincial de bombers ha destinat un total d'1,91 milions d'euros en aquests nous vehicles.