El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova campanya a Castalla per fomentar la sensibilització i neteja del Medi Ambient

Un arbre per Europa / Ajuntament de Castalla

La campanya, activa fins a juliol amb una durada de 10 setmanes 

‘Està a la teua mà’ és el nom de la campanya impulsada l’Ajuntament de Castalla. La regidoria de Medi Ambient ha llançat una sèrie de deu cartells que aborden diferents problemes mediambientals que es poden solucionar amb canvis en les accions quotidianes sota el lema “Junts, cuidem el nostre entorn”.

Aquests dissenys poden veure’s en les xarxes socials i els canals de comunicació municipals, així com en els edificis públics i els llocs habituals d’exposició de cartelleria. La campanya estarà operativa fins al mes de juliol.

Cadascun dels cartells aborda una problemàtica concreta. Entre altres, temes com la responsabilitat sobre els excrements de les mascotes, el dipòsit de burilles, el bon ús de l’inodor, l’adequada gestió de l’Ecoparc i el servei de recollida, el respecte del mobiliari urbà i el patrimoni de la localitat o la utilització correcta dels diferents contenidors i papereres.

La regidora de Medi Ambient, Asun Vera, de qui depén la iniciativa, ha explicat que “l’objectiu del pla és educar a la ciutadania de la nostra localitat a través de l’adquisició d’alguns hàbits respectuosos amb l’entorn per a millorar la convivència diària”.

Per la seua banda, l’alcalde, Antonio Bernabeu, ha recordat “la importància i la responsabilitat que tenim tota la ciutadania en la cura del medi ambient i el nostre entorn més proper”. Així, el primer edil ha afegit que “a Castalla comptem amb espais naturals de gran valor i és la nostra obligació cuidar d’ells perquè puguem seguir gaudint-los molts anys”.

Campanya ‘Un arbre per Europa’

Igual que altres municipis de les nostres comarques, l’alcalde de Castalla i la regidora de Medi Ambient han participat en la plantació d’un arbre per Europa amb un exemplar de Sapinde de la Xina. Aquesta iniciativa d’Equip Europa busca augmentar la conscienciació social sobre la sostenibilitat en l’àmbit local a la que s’ha sumat l’Ajuntament. L’edil responsable de Medi Ambient, Asun Vera, ha declarat que “aquest arbre simbolitza el nostre compromís per la lluita contra el canvi climàtic”.

L’acte s’ha dut a terme a la rotonda situada en la intersecció entre el carrer Ronda Foia-Sector Oest, el carrer de les Eres i el carrer Benlliure.