El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova edició del programa Jove Oportunitat JOOP

Aquest programa es basa en tallers d’assessorament i motivació per a joves, entre 16 i 21 anys, amb un baix nivell de formació i/o que han abandonat els estudis.

Alcoi torna a realitzar el programa Jove Oportunitat JOOP, destinant a joves entre 16 i 21 anys, que tenen un baix nivell de formació i/o que han abandonat els estudis, amb la finalitat d’orientar, assessorar i motivar, amb l’objectiu d’aconseguir que aquests joves tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà.

És a dir, la diferencia del programa JOOP amb la resta que se solen fer, és que aquest treballa sobre l’actitud dels participants, donant-li suport per a la construcció d’un projecte de vida integral. És un programa que dóna una segona oportunitat. Gràcies a les visites a 20 empreses, a on els mostraran el treball real a què porta cada titulació de l'FP, perquè els joves puguen descobrir la seua vocació.

El curs de JOOP es durà a terme en sessions de 4 hores diàries, perquè els joves que no hagueren finalitzat els estudis d’ESO, preparen la prova d’accés a FP de Grau Mitjà, i a més per als altres es realitzen sessions de refresc acadèmic. Una acció JOOP s’estructura en els mòduls següents: Mòdul de desenvolupament personal, Mòdul de desenvolupament social, Mòdul d’orientació professional (a on es visiten les empreses), Mòdul acadèmic (preparació de la prova d’accés), i per últim, Mòdul de reentrada acadèmica.

Aquest curs és finançat pel Fons Social Europeu, amb l’Estratègia Europea 2020 que ha fixat com a meta la reducció de l’abandonament educatiu precoç.