El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova furgoneta per a pujar les despulles animals als voltors del projecte Canyet

Ha suposat una inversió de 12.000 euros, i amb ella es "normalitza" el transport de despulles des dels ramaders fins als voltors

Està refrigerada i compta amb una plataforma elevadora per a poder pujar les restes animals als vehicles. També és 4x4 per tal de poder accedir amb facilitat a les zones on estan els voltors. Ha suposat una inversió de 12.000 euros per part de l'Ajuntament, que vol "normalitzar" el tractament i transport de restes animals.

L'Ajuntament d'Alcoi ha adquirit una furgoneta adaptada per a poder traslladar les despulles animals fins als voltors del projecte Canyet. Ha suposat una inversió de 12.000 euros, i té diferents característiques especials, com que està refrigerada o que compta amb un sistema d'elevació que pot remolcar animals de fins a 120 quilos. També és un vehicle 4x4 per tal de poder accedir a les zones on es troben els voltors. 

Cal recordar que l'Ajuntament s'ha fet càrrec del projecte Canyet després que l'associació FAPAS, encarregats de la reintroducció del voltor a les nostres comarques, anunciara que ja no podia assumir-ho per falta de recursos. El regidor de Medi Ambient Jordi Martínez destaca de fet que "és l'únic Canyet en tota espanya gestionat per un ajuntament". Ara s'ha decidit "especialitzar-ho" amb la gestió per part d'una empresa amb un contracte menor de 7.000 euros, i amb l'adquisició d'aquesta furgoneta de 12.000 euros que suposa "normalitzar la situació del transport de despulles".

Jordi Martínez assegura que "millorant Canyet, millorem la societat". Per una banda diu que ajuden a "eliminar les restes de ramaders de la zona, que tenen animals i poden evitar la incineració que està al voltant dels 300 euros. També millora el Medi Ambient perquè els voltors eliminen al voltant de 32 tones de CO₂ l'any". També assegura que el consistori aposta pel projecte Canyet, "tenim entre 35 i 40 parelles de voltors a la zona d'influència de la comarca, i no podem perdre-ho".