El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova llei orgànica d'Universitats i més inversions en I+D, els compromisos de Pedro Duque a Alcoi

El PSOE es compromet a incrementar la inversió en I+D fins al 2 per cent del PIB; i a posar en marxa una nova llei orgànica d'Universitats. El candidat al Congrés per Alacant, Pedro Duque, ha fet campanya a Alcoi. 

El candidat del PSOE per la província d'Alacant al Congrés dels Diputats i ministre en funcions, Pedro Duque, ha fet campanya a Alcoi davant la nova cita electoral del 10N. Ací ha destacat dos de les propostes del PSOE en cas de guanyar les eleccions. La primera, posar en marxa com més prompte millor una nova Llei Orgànica d'Universitats, "creiem que és el moment de fer una bona reforma" diu Duque, tot i que reconeix que ací "hem de tindre el suport d'altres forces polítiques". I en segon lloc, un increment de la inversió en I+D fins al 2 per cent del PIB: "ara és el moment. Abans quan hi havia dificultat en l'economia es reduïa el pressupost en I+D, i és el pitjor que es pot fer". 

Duque defensa que el PSOE té un projecte "complet i sensat". I assegura que el nou govern mantindrà el compromís de millorar les infraestructures valencianes, tot i que sense cap menció concreta amb la línia de tren Alcoi-Xàtiva. 

Pedro Duque ha estat acompanyat per la candidata al Congrés, l'alcoiana Patri Blanquer, qui assegura que el PSOE "és la millor aposta, perquè no partim de zero, som els que més preparats estem per a tindre un govern com més prompte millor". I recorda que els socialistes tenen representació tant en la Generalitat, com en les comarques. L'alcalde d'Alcoi, el socialista Toni Francés, diu que anterior cita electoral les nostres comarques donaren un suport majoritari al PSOE i confia que s'incremente per aconseguir "un govern liderat per Pedro Sánchez, que ha demostrat la capacitat de transformació i millora, en capacitat d'aplicar les mesures que el nostre país necessita".