El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova manifestació a la Fira Modernista d'Alcoi pel reclutament per a la Guerra del Marroc

Manifestació d'edicions anteriors / AM

La manifestació serà dissabte 21 de setembre a les 11.30 des de la Glorieta. Abans hi haurà esmorzar popular a les 10:30 h.

 

Alcoi ja es prepara per a la ttercera Fira Modernista, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre. Una de les activitats més consolidades és la de la manifestació que organitza l'Associació Ames de Casa Lucentum. En 2019 tindrà com a fil argumental el reclutament dels mossos per a la Guerra de Marroc.

La presidenta de l'associació, Maribel Botella, recomana vestir com ho feien a l'època. Per aquest motiu recomana "no abusar del blanc perquè els treballadors i treballadores no es podien permetre roba blanca. Volem ser fidels a l'època que estem interpretant". Aquesta manifestació arrancarà el dissabte 21 de setembre a les 11.30 des de la Glorieta per acabar en la Plaça Espanya. A les 10:30 h s'ha organitzat un esmorzar.


Unida a aquesta activitat, ja de vesprada, s'interpretarà en la Glorieta a partir de les 17:30 h. espectacles de l'època com pugneu ser sarsueles.


La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, hi ha agraït a Maribel Botella i a les 'ames de casa' la "seua implicació", ja que fan que la Setmana Modernista "siga de tots i de tots els barris de la ciutat". Cal destacar que per a l'activitat de la manifestació ha comptat amb la col·laboració del CAEHA i de l'historiador Jordi Ortiz.