El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova protesta de la Policia Local al plenari de Muro

Els policies asseguren que la plantilla és precària i perilla la seguretat del municipi. Des de l'Ajuntament diuen que no poden crear noves places i que intenten negociar amb els sindicats policials.

Amb pancartes de protesta, reclamant una nova relació de llocs de treball, la Policia Local de Muro s'ha concentrat en el plenari municipal d'aquest mes d'octubre. Des dels sindicats SPPLB, CESIF i SIPOL asseguren que la plantilla de "la policia local està sota mínims, amb canvis de torns i restringint drets". Asseguren que han presentat diverses propostes al consistori local i "no accepten cap, però tampoc aporten altres solucions". Així, diuen que la situació de la seguretat en Muro és "precària totalment, amb un únic policia per atendre servicis inclús de nit. És lamentable i perillós tant per al ciutadà com per al policia".

Protesta de la policia al plenari municipal /Sindicats policials

Per la seua banda, des de l'Ajuntament de Muro l'alcaldessa Jacqueline Cerdá assegura que "hem estat sempre negociant en ells i no s'ha arribat a cap acord". Cerdà reconeix que quan hi ha moltes baixes "el servei es veu minvat", però des del consistori expliquen que la nova llei de Policia no els deixa cobrir les baixes amb interins, i açò suposa "un problema afegit". A hores d'ara, expliquen des de l'Ajuntament, hi ha tres places ocupades per interins que eixiran les bases enguany, però que no millora la situació perquè no suposa una ampliació de plantilla. I per altra banda, preveuen l'any pròxim traure una nova vacant en oferta pública, que seria un nou agent per a la ciutat. Tot i això Cerdà diu que no poden acceptar alguna de les peticions, com la retirada del torn de nit, "en això no estem d'acord, en un municipi de 9.400 habitants, això de llevar les nits no ho veiem"

Plenari d'octubre a Muro / sindicats policials

Així les coses, el conflicte entre la policia local de Muro i l'Ajuntament continua candent. És similar també als problemes que tenen altres ajuntaments amb la Policia Local, com en el cas d'Alcoi o Cocentaina.