El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nova sentència a favor dels estatuts del Casal

Un moment de les votacions en l'assemblea de 2014, centre de les demandes/AM
És la segona decisió judicial que ratifica la legalitat dels estatuts i l'actual junta de l'Associació de Sant Jordi

Segona sentència a favor dels estatuts del Casal. L'Audiència Provincial desestima el recurs contra la sentència del jutjat 4 d'Alcoi, que ja va considerar que el sistema de participació no vulnera el principi de democràcia interna. Es ratifica així l'actual Junta Directiva, encapçalada per Carlos Aracil. Tancada aquesta demanda, el Casal ara té els ulls en la reforma dels estatuts, que s'aprovarà en assemblea general aquest dissabte 14 de maig.

L'Audiència Provincial dona la raó al Casal i entén que els estatuts de l'Associació de Sant Jordi no infringeixen el principi de democràcia interna. Ha desestimat íntegrament el recurs d'apel·lació a la sentència del jutjat número 4 d'Alcoi, que ja havia fallat en el mateix sentit.

Tot es remunta a octubre de 2014, després de les eleccions on van eixir triats els membres de l'actual Junta Directiva: Carlos Aracil com a president, Roque Monllor vicepresident, i Alberto Rivas i Gonzalo Abad com a vocals. Un grup d'associats van presentar una demanda al jutjat 4 d'Alcoi en considerar que els estatuts de l'Associació de Sant Jordi vulneraven el principi de democràcia interna i el dret d'informació als socis, entre altres coses, perquè no permeten el vot de tots els associats. En la demanda demanaven l'anul·lació dels acords de l'assemblea general d'octubre de 2014, és a dir, la dissolució de l'actual Junta. El jutjat d'Alcoi va fallar a favor del Casal, i quatre dels demandants han presentat un recurs d'apel·lació a aquesta sentència, que ara ratifica la secció 8 de l'Audiència Provincial d'Alacant.

Des de l'Associació de Sant Jordi asseguren que la nova sentència "ressalta el caràcter democràtic de l'Associació, que atén al criteri de què les decisions siguen adoptades en una assemblea general formada, bé per tots els socis, o bé per representants triats pels socis". Des del Casal citen la sentència per explicar que "deixa clar que són diverses les possibilitats d'organització interna democràtica sense necessitat que el model siga necessàriament el model assembleari", perquè, com és el cas de l'ASJ, "una associació amb milers d'associats difícilment seria funcional amb una assemblea de tots els socis". La sentència considera per tant, que tots els associats estan representats en les assemblees, ja siga pels primer trons o els majorals.

El tribunal en aquesta sentència també planteja que la lletrada dels demandants haja comés una infracció del deure professional o deontològic de respecte per les seues "expressions valoratives" sobre la titular del jutjat 4 d'Alcoi, i demana el trasllat de tota la documentació al Col·legi d'Advocats perquè valoren la situació.

Tot indica que així conclou aquest procés contra la legalitat dels Estatuts de l'Associació de Sant Jordi. Uns estatuts que, per cert, seran modificats amplament en l'assemblea general d'aquest dissabte 14 de maig.