El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Novaterra cerca jovens a Alcoi per a la seua formació e inserció soci laboral

Novaterra

Qualsevol persona d'entre 17 i 26 anys que residisca a Alcoi o zones confrontants pot presentar la seua sol·licitud a la Fundació Novaterra a través de la seua pàgina web, xarxes socials i/o email a pcatala@novaterra.org.es.

El programa, que es titula: “Ajuda a la inserció soci laboral de personesjoves amb dificultats especials: Deslliga el teu potencial”, es dirigeix al grup de jovesque presenten majors dificultats per a accedir a l'ocupació.

La Fundació Novaterra ha signat un conveni amb l'Institut Valencià de la Joventut -IVAJ- per a promoure la inserció soci laboral de les persones joves d'entre 17 i 26 anys a Alcoi com a experiència pilot durant 2021.

Gràcies al present conveni i al suport de l'IVAJ, Novaterra podrà desenvolupar aquest servei específic d'orientació dirigit exclusivament a la intermediació soci laboral d'aquest grup de persones de menor edat, acompanyant-los en els seus processos de preparació per a l'ocupació i contactes amb empreses.

Entre les activitats que es desenvoluparan es combinaran tutories individualitzades amb sessions grupals. Formació en competències transversals, com a millora de l'autoestima, autonomia, treball en equip, actitud cap a l'ocupació, combinades amb competències clau per al mercat laboral com aprendre a realitzar un bon currículum, superar una entrevista de treball i mantindre l'ocupació una vegada aconseguit. Les persones participants tindran també accés a cursos de formació professional a mesura.

Cal destacar, que el programa també comprén un mòdul per al foment de l'autoocupació i l'emprenedoria, amb el qual es pretén fomentar aquest model de treball.