El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Novaterra i l’IVAJ continuen apostant per la inserció laboral a Alcoi amb 50.000 euros més

Signatura del conveni / AM

Durant 2022, van participar un total de 79 joves, dels quals van ser activats laboralment 38 i es van aconseguir més de 60 contractacions.

La principal novetat per a 2023 serà que el programa s’amplia fins als 30 anys, abans era fins als 26. L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i Fundació Novaterra signen un nou conveni per tal d’ajudar a la inserció laboral de col·lectius com joves immigrants, amb mesures judicials, amb discapacitat, en situació d'exclusió sociocultural o víctimes de violència de gènere, a més de joves que es troben en centres d'acolliment i pisos d'emancipació.

L'objectiu d'aquesta col·laboració, per tant, és activar a aquest col·lectiu de joves des del punt de vista personal i laboral, fent-los conscients que, només millorant les seues eines personals i laborals, a més de la seua qualificació professional, podran accedir a ocupacions que els permetran tindre independència, estabilitat i sostenibilitat en el temps, fomentant així la seua emancipació.

Durant 2022, van participar un total de 79 joves, dels quals van ser activats laboralment 38 i es van aconseguir més de 60 contractacions. L'activitat es desenvolupa en diverses fases. El primer pas és el preitinerari, en el qual es diagnostica l'ocupabilitat, les competències digitals i el coneixement de les eines clau per a accedir a l'ocupació. A més, es realitzen tallers i es treballa amb aquestes persones l'autoestima i autoconcepte, i la gestió emocional.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha destacat la necessitat de treballar per a “que no deixe a ningú arrere combatent l'exclusió social”. El deure com a administració, ha continuat, és aconseguir una “vida digna basada en la inclusió laboral i social i l'autonomia de totes les persones”, ha destacat.