El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Noves ajudes, més de 37 milions d'euros, per a la millora de polígons industrials

És la inversió més gran mai feta, així que patronals, associacions empresarials i ajuntaments de les comarques ja treballen en la sol·licitud de les ajudes. El termini per a demanar-les conclou el 21 de febrer.

L'IVACE, l'Institut Valencià de la Competitivitat, ha convocat una nova edició de les subvencions per a la millora de polígons, en aquesta ocasió amb més diners i novetats. Per exemple, ara es podrà demanar subvenció per a fer grans infraestructures com vials d'accés als polígons, o per a fer l'obra civil necessària per a portar serveis com aigua, telecomunicacions, gas o fibra òptica.

La inversió prevista s'ha incrementat un 9 per cent respecte a l'any passat, i s'ha dividit en dos línies: una específica per a municipis en ris de despoblament, amb 2 milions d'euros; i altra per a la resta de municipis amb 35,4 milions d'euros. L'ajuda pot cobrir fins al 100 per cent de l'actuació, que ha de realitzar-se aquest 2022.

Són unes importants ajudes i per això patronals i associacions empresarials han començat ja a treballar. Des de la Cambra de Comerç s'han reunit amb l'Ajuntament per a determinar què cal demanar; i des d'IBIAE, la patronal de la Foia de Castalla, demanen a les empreses les millores que necessiten per tal de traslladar-ho als Ajuntaments. Són els consistoris els que han de fer la petició de subvenció, i hi ha de termini fins al 21 de febrer.

Amb aquestes ajudes, com explica el conseller d'Economia Rafa Climent, es dota les àrees industrials "de millors accessos, infraestructures i serveis perquè continuen sent espais altament competitius i qualificats, i es renova la seua imatge per a atraure la implantació de nous projectes que generen ocupació sostenible i de qualitat. Aquestes ajudes beneficien directament les empreses ja instal·lades, milloren la qualitat de vida dels seus treballadors i treballadores, i també de la ciutadania i les persones usuàries dels polígons".