El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Noves millores al tren, des d'Alcoi a Ontinyent, que augmentaran la fiabilitat de les instal·lacions

Estació d'Alcoi / AM

Segons l'Ajuntament d'Alcoi, aquest mig milió d'euros se suma a les obres que s'estan fent des de 2019 per un import de 7 milions a la línia de tren de les nostres comarques.

ADIF ha aprovat l'adjudicació, per import de 568.344,22 euros, un contracte per a la redacció del projecte de renovació de via en el tram comprés entre les estacions d'Alcoi i Ontinyent. Aquesta actuació comprén la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), que permetrà, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l'explotació ferroviària. Segons l'Ajuntament d'Alcoi, aquest mig milió d'euros se suma a les obres que s'estan fent des de 2019 per un import de 7 milions.

El contracte, que s'ha adjudicat a l'empresa TPF Getinsa Euroestudios, comprén la redacció del projecte constructiu per a la renovació de via entre les estacions d'Alcoi i Ontinyent (25,5 km), situades en la línia convencional que connecta Xàtiva amb Alcoi (63,7 km).

Toni Francés, alcalde d'Alcoi, fa gal·la d'aquesta inversió atorgada des del govern central del PSOE i indica que "ací tenim una mostra més de l'aposta del Govern d'Espanya en la millora de la línia Alcoi-Xàtiva. Aquesta actuació s'uneix a la inversió que ja s'està executant de 7 milions d'euros. Veiem com el Govern de Pedro Sánchez i José Luis Ábalos com a ministre de Transports està duent a terme inversions reals en la nostra línia, és el Govern que més ha invertit al tren des que es va construir per a la modernització de la línia".

Aquesta adjudicació s'afig a les obres que es duen a terme actualment, que consisteixen en la dotació de noves instal·lacions de seguretat en tota la línia d'ample convencional Alcoi-Xàtiva, amb un import d'adjudicació que supera els 7 milions d'euros. A això se li suma el reforç de la senyalització i la il·luminació en les estacions al costat de l'extensió d'una nova xarxa de cablejat per a les instal·lacions de seguretat en les estacions d'Alcoi, Ontinyent i Xàtiva.