El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Nuria Oliver: "Sense un marc adequat, la Intel·ligència Artificial pot no suposar un progrés"

Conferència inaugural de l'atípic curs 2020-2021 al campus d'Alcoi de la UPV.

El Campus d'Alcoi de la UPV ha acollit la conferència inaugural del curs per part de la doctora Nuria Oliver, experta en Intel·ligència Artificial, qui destaca que ara cal identificar els reptes i limitacions de la IA per tal d'abordar-les, perquè sense el marc adequat pot no convertir-se en el progrés que tots esperen.

Per videoconferència, amb distància entre assistents i amb retransmissió en directe, però el Campus d'Alcoi de la UPV ha fet la tradicional conferència inaugural del curs, amb la participació de l'experta en Intel·ligència artificial Nuria Oliver. És alta comissionada de la Generalitat Valenciana per a definir l'estratègia autonòmica en IA, i està al capdavant d'Ellis, l'institut alacantí d'IA centrat en la humanitat.

La doctora Oliver és clara i diu que la Intel·ligència Artificial ens obri un ampli ventall de possibilitats que poden suposar un progrés, però tan sols si està en el marc adequat. Perquè "cal tindre en compte la realitat ecològica, vivim la quarta revolució industrial, una relació íntima i sense precedents entre el món físic, el món biològic i el món digital". Com en tota revolució industrial "provoca canvis profunds en tots els àmbits de la societat, i cal generar estratègies per a traduir-lo realment en progrés, entenent progrés com una millora de la qualitat de vida de les persones si la resta d'éssers vius del planeta i del planeta en si mateix". I per això cal tindre presents els reptes als quals ens enfrontem com a espècies, no sols les pandèmies com la d'ara sinó també l'escassesa de recursos, l'envelliment de la població o la crisi climàtica. De tot açò i molt més ha parlat en la seua conferència, que es pot vore ací.

En la intervenció prèvia a la conferència inaugural, el rector de la UPV Francisco Mora ha donat l'enhorabona al campus per la gestió de la pandèmia, assegurant part de l'educació presencial amb totes les mesures de seguretat. Enguany ha sigut el curs amb més alumnes matriculats.