El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Oberta la licitació per l’obra de consolidació del Molinar d’Alcoi per més de 300.000 euros

Fàbriques del Molinar / AM

El valor estimat del contracte és de 305.838,2 euros i el termini d'execució és de 315 dies.

Les empreses poden presentar les seues ofertes fins al 14 d’Octubre. La Generalitat ha publicat les bases perquè es presenten les empreses que opten a l'obra de consolidació de les fàbriques de primera aigua, xarxa hidràulica i brollador del Molinar. El valor estimat del contracte és de 305.838,2 euros i el termini d'execució és de 315 dies.

Respecte de l'actuació sobre la xarxa hidràulica, el projecte contempla la construcció d'un primer assut amb diverses comportes per a permetre el flux normal d'aigua en l'època de pluges, així com la reconstrucció del tram de séquia després del divisor de cabal. També es retorna al pont la seua condició d'aqüeducte perquè es restitueixen les pedres que delimitaven el curs de l'aigua, tot això sense impedir el pas de persones que ara permet. Respecte a la séquia es refan dos punts actualment perforats en el tram que alimenta el Molí Nou del Ferro.

L'actuació sobre Molí Nou del Ferro, a causa de la gran volumetria de l'edifici original no té cabuda una reconstrucció completa d'aquest. La consolidació prevista en el Molí Nou, vindrà referida al desenrunament, reconstrucció de voltes i reforç de nivell de voltes i de murs perimetrals.

Segons la regidora de Patrimoni, Lorena Zamorano, "el BIC del Molinar, la posta en valor tant del paratge com de l'arqueologia industrial testimoni de l'origen industrial del nostre municipi i del País Valencià, és una prioritat del nostre govern. Fa anys que estem treballant en aquest sentit, i els projectes ja comencen a fer-se realitat. Aquesta primera fase, gràcies al suport de la Conselleria de Cultura que finançarà la totalitat de les obres. Per a la resta de fases s'està treballant conjuntament amb l'administració autonòmica per aconseguir finançament que ens ajude a dur-les endavant i en poc temps poder comptar amb un centre d'interpretació de la indústria en la nostra ciutat”.