El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Oberta la segona comissaria d'Alcoi, nou intent de revitalitzar el centre

22.000 persones a l'any passaran pel centre d'Alcoi tan sols per a fer tràmits en la nova comissaria. És una de les apostes per a revitalitzar el centre de la ciutat, a més de millorar el servei de les forces de seguretat als ciutadans.

La segona comissaria d'Alcoi a la placeta de les Xiques ja presta servici. Acollirà tots els tràmits de renovació de passaports i DNI, i atendrà els veïns de tots els municipis de la comarca. Suposarà a més una espenta important a la revitalització del centre d'Alcoi, ja que es preveu que vora 2.000 persones passen cada any per aquestes instal·lacions per a fer tràmits de documentació.

Enmig de la imatge, l'alcalde d'Alcoi, el Delegat de Govern i el Cap de la Policia Nacional de la Comunitta Valenciaba

José Javier Cuasante López, comissari principal cap superior de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana, ha recordat la importància del cos policial a Alcoi, present a la ciutat des de l'any 1824, "una de les 122 subdelegacions de policia que es crearen amb la Policia General del Regne", i destaca els 194 anys de treball per als ciutadans d'Alcoi. I ara, és una de les poques ciutats que, sense ser capital de província compta amb una segona comissaria, i amb un volum important de trànsit de persones. Segons les dades oferides, l'any passat es tramitaren 22.000 documents a Alcoi, dels quals 17.000 eren DNI i la resta passaports; i des de principi d'any ja s'han tramitat quasi 17.000 documents.

I un dels primers a renovar el seu DNI a les noves instal·lacions ha sigut l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, qui ha destacat que la comissaria "compleix una doble funció de millorar el servei a la ciutadania i contribuir a la revitalització del centre d'Alcoi". Perquè eixe és també un dels objectius d'aquesta nova comissaria. Toni Francés reconeix que "Alcoi no té un problema de seguretat, és de les ciutats de 50.000 habitants més segures de la Comunitat Valenciana, però una cosa és la seguretat real i l'altra la percebuda, i accions com aquesta ajuden a millorar la sensació de seguretat amb més presència policial".

Toni Francés diu fis i tot que amb les noves instal·lacions "també ens caben més policies i podem continuar amb la reivindicació d'ampliar els efectius". Perquè la necessitat de més efectius és una realitat i una reivindicació no sols a Alcoi, sinó a tota la Comunitat. El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, diu que cal "superar la crisi de mitjans humans i materials que tenen les forces i cossos de seguretat", i calcula en un 20 per cent la necessitat d'ampliació de plantilla a totes les comissaries del territori valencià.