El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Obren les piscines municipals i ajuden a alleujar l’onada de calor

Cal recordar que els dilluns hi ha entrada gratuïta per a majors de 65 anys i que tornarà a haver les festes aquàtiques, amb entrada gratuïta per a menors de 16 anys

Les piscines van acollir 43.000 usuaris en 2021, i s'esperen unes xifres similars este 2022. Enguany, a banda, de les tres piscines municipals, també obrirà la piscina del Preventori i previsiblement, la del centre educatiu Sant Vicent de Paúl (Les Paüles).

Este 17 de juny les portes de les tres piscines municipals de la ciutat han obert, ajudant així a refrescar en plena onada de calor als alcoians i alcoianes. Tancaran el 4 de setembre, encara que després de l’anunci fet ahir des de Conselleria d’Educació respecte a l’arrancada del curs escolar el 12 de setembre, l’Ajuntament treballa en ampliar el servei una setmana més.

La piscina municipal José Tranzano Alós porta en funcionament des de les 8:30h del mati amb un quantiós aforament, principalment de joves d’institut que celebren amb els companys i professors el termini del curs. També gent gran que han acudit per a alleujar la sensació angoixosa de les altes temperatures que s’estan patint.

El regidor d’Esport, Alberto Belda, ha destacat l’esforç que s’ha hagut de fer després de dos anys en els que les instal·lacions han hagut d’adaptar-se a diferents moments i situacions durant la pandèmia. Tanmateix ha volgut destacar el treball que s’ha de fer per poder posar en marxa les piscines, no sols en quant a preparació d’espais, sinó també pels temes de contractació de personal per poder oferir un servei de qualitat: “El procés d’obrir una piscina no és gens fàcil i la data d’apertura sol ser després de l’esport 3D i molt vinculat al calendari escolar, principalment per evitar l’absentisme en les últimes setmanes de classe”.

La temporada del 2021 va acollir a les piscines 43.000 usuaris i es preveu que este 2022 la xifra siga igual o inclús superior. L’oratge és el que marca principalment l’ús d’aquest servei.

Cal recordar que els dilluns hi ha entrada gratuïta per a majors de 65 anys i que tornarà a haver les festes aquàtiques, amb entrada gratuïta per a menors de 16 anys. La primera d’elles possiblement serà el pròxim dijous 23 de juny i hi haurà quatre al llarg de tot l’estiu.

 

Millora de les instal·lacions

Abans d’obrir les portes de la piscina municipal, es va pintar la façana principal, que estava molt deteriorada. A més s’han fet reparacions en la coberta del bar i de la pèrgola i en un habitacle destinat al manteniment de l’aigua de la piscina.

La piscina de Caramanchel ha sigut també millorada, segons ha explicat el regidor. S’ha treballat en la tanca per intentar evitar que la gent puga saltar i s’ha habilitat una porta d’accés independent a la resta d’instal·lacions esportives.

 

Esdeveniment Aquatlon

El pròxim 18 de juny la piscina municipal acollirà el primer Aquatlon organitzat pels tres clubs de triatló de la ciutat: Trialcoy, 226 i del Club de Natació Alcoi junt amb la regidoria d’Esports. La part aquàtica es farà a la piscina i la de córrer a l’exterior de les instal·lacions. L’apertura de la piscina es farà a les 11-11’30h, si es va abans, es podrà accedir però no sense poder-se banyar fins que no acabe l’activitat esportiva.

 

Altres piscines

La piscina del Preventori no depèn de l’Ajuntament, sinó de la Fundació Mariola de la Asunción, i es troben treballant ja per a obrir-la pròximament.

Enguany, a més, es podrà comptar amb la piscina de les Paüles. El centre educatiu es troba fent unes obres de millora i obrirà previsiblement, segons la direcció del propi centre, este mateix estiu, encara que no han pogut confirmar ninguna data exacta.