El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Obri a Alcoi el primer parc de jocs que combina tecnologia i sostenibilitat

Pots anar en el mòbil i la canalla i jugar a carreres en el circuit pintat en terra, o a buscar formes en les figures serigrafiades en el formigó. El parc es completa amb jocs adaptats i una zona d'asfalt que en un futur serà verda, però que també permet el pas de vehicles d'emergència.

Els alumnes del col·legi Miguel Hernández han sigut els primers a estrenar els nous jocs de la placeta de Rafaela Maria, a la zona nord, on ja han acabat les obres de la part de la zona de jocs. I és un parc innovador, de fet és l'únic a tota Espanya, segons asseguren des de les empreses organitzadores, que utilitza les noves tecnologies, les aplicacions mòbils, i un formigó il·lustrat, per a proposar jocs cooperatius entre els xiquets.

Les dos empreses responsables del parc són Breinco i Urban Enjoy. Carme Illa, de Breinco, agraeix l'oportunitat del consistori alcoià per a fer aquesta prova pilot a Alcoi, "volem oferir un servei sota e paraigües de la sostenibilitat i la innovació. Les ciutats evolucionen, hi ha noves necessitats i ens hem volgut avançar amb jocs tecnològics". Carlos Freire, d'Urban Enjoy, diu que volen motivar els xiquets a què "juguen en la tecnologia d'una forma sana i divertida en els seus amics en el parc".

L'aplicació permet fer un pòdium virtual amb els guanyadors dels jocs.

Des d'Urban Enjoy, Santi Ribes explica els dos jocs tecnològics que estan a terra, amb figures pintades en el formigó i diferents codis QR per accedir a les regles o variants dels jocs. Un d'ells és de curses en les quals cal fer el recorregut com diu l'aplicació. L'altre és un 'busca i troba', o cal identificar objectes segons color, forma o si tenen o no determinada lletra en el nom. "No volem que els nens estiguen en el mòbil al parc, sinó que és un joc cooperatiu i grupal", explica Santi, qui incideix en què són jocs molt àgils i ràpids, i que estan pensats perquè siguen dirigits per un adult. 

I més novetats en aquest parc, com un asfalt amb gespa que permet el pas de vehicles d'emergències al centre escolar que hi ha al costat, però que també donarà (quan cresca l'herba) verdor a la zona. I també s'ha treballat en l'accessibilitat, amb rampes. 

"La ciutat és eixe gran espai de convivència i les accions es fan pensant per a guanyar espai per a la ciutadania, i totalment accessibles", conclou l'alcalde Toni Francés